„Omanas nuplaukė“, – viename iš savo įrašų rašė B. Čirba, vos tik sulaukęs laiško iš „Omano automobilių asociacijos“ su informacija, kad ilgai lauktas čempionatas greičiausiai bus nukeliamas kitiems metams. Tiesa, dar 2020-ųjų pabaigoje, viename iš interviu, B. Čirba pasakojo, kad nereikia atmesti tikimybės, kad į Omaną išsiųsti jo ir A. Vasiliausko automobiliai tik pasiplaukios pirmyn ir atgal. Būtent šis scenarijus ir pasitvirtino.

Ir pradžių planuota čempionato pirmąjį etapą surengti sausio 28–29 dienomis. Vėliau gautas patikslinimas, kad pirmieji etapai vyks vasario 4–5 ir 11–12 dienomis. Peržengus 2021-ųjų slenkstį, organizatoriai laikėsi itin konservatyviai ir nusprendė dėl visa ko čempionatą pavėlinti dar viena savaite. Galiausiai praėjus vos dviem dienoms nuo paskutinio oficialaus organizatorių pranešimo visos viltys subliuško – organizatoriai buvo priversti atsisakyti nieko negarantuojančių pažadų ir susisiekė su dalyviais asmeniškai dėl įrangos grąžinimo jų savininkams.

Toks organizatorių sprendimas ne tik atsargus, bet ir racionalus. Neturint jokių garantijų dėl čempionato sėkmės ilgiau laikyti į Omaną nugabentus dalyvių automobilius konteineriuose – per didelė prabanga. Technika ne tik stovi nenaudojama, bet kartu ir atitolina kruopštų pasirengimą sezonui, kuris nenumaldomai artėja.

Investavo į skolintą įrangą

Ne visi dalyviai į Omaną išsiuntė nuosavą įrangą. Vieną iš vardinių kvietimų dalyvauti gavęs B. Čirba šioms varžyboms išsiuntė skolintą automobilį, kurį teko ir papildomai techniškai patobulinti.

BMW E36 automobilis, kurį sportininkas buvo išsinuomojęs „Baltijos drifto čempionato“ finalui, turėjo trūkumų. Nepaisant to, kad nuosavas automobilis buvo neseniai parduotas, noro sudalyvauti šonaslydžio varžybose Omane netrūko, tad komanda kaip mat ėmėsi spręsti kilusių techninių problemų ir ruošti nuomotą techniką kelionei. Taip gruodį, drauge su A. Vasiliausko automobiliu, į Omaną išplaukė ir 600 AG ir 950 nm variklį turintis B. Čirbos išsinuomotas BMW. Deja, bet skirtas laikas ir investuoti pinigai į šį projektą greičiausiai nebeatsipirks.

Ruošia naują techniką 2021 metų sezonui

Laukdamas skrydžio į Omaną B. Čirba laiko veltui neleido. Nors kol kas dar niekam neatskleidžia koks bus naujasis automobilis, sportininkas dienas iki starto leidžia būtent prie naujojo bolido, kurį tikisi savo fanams pristatyti atėjus pavasariui.

Su šiuo bolidu ir „Urta drift“ komandos užnugariu sportininkas sieks ne tik susigrąžinti Lietuvos šonaslydžio čempiono vardą, bet ir kopti aukštyn, prioritetu numeris vienas įvardintose, „Drift Masters“ Europos čempionato varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)