Galimybė treniruotis

Treniruotėje dalyvių laukė vienas greičio ruožas, kuris buvo važiuojamas tiek į vieną, tiek į kitą pusę. Nors distancijos įveikimo laikas nebuvo matuojamas, lenktynininkas Giedrius Notkus teigė, kad pavyko prisiminti važiavimo žiemą jausmą.

Pasak lenktynininko, karantino sąlygomis, kai sporto varžybos draudžiamos, net ir trumpa treniruotė tampa išsigelbėjimu žiemos ralio pasiilgusiems ekipažams.

„Šitas karantinas mus pastatė į tokią situaciją, kad jokios varžybos nevyksta. Gerai, kad vyriausybė leido treniruotes aukšto meistriškumo sportininkams. Situacija išties paradoksali – po kelių metų pertraukos turime pasakišką žiemą, bet dėl pandemijos neturime progos važiuoti varžybose. Tačiau gerai, kad dabar bent jau galime dalyvauti treniruotėse, nes atsirado organizatoriai, kurie rengia testus. Paskutinį kartą žiemą važiavau gal prieš dvejus metus, todėl šeštadienį buvo puiki galimybė prisiminti įgūdžius ir važiavimą žiemą. Reikia juk palaikyti sportinę formą“, - kalbėjo Giedrius Notkus.

Tikisi sulaukti savo EVO pirkėjo

Šioje treniruotėje iš viso sudalyvavo per 20 ekipažų. Giedrius Notkus testuose šįkart sėdo ne į savo „Mitsubishi Lancer EVO IX“, bet į komandos draugo Jono Sluckaus viena karta naujesnę „evoliuciją“. Taip nutiko dėl to, kad Giedriaus Notkaus automobilis šiuo metu yra perrenkamas. Pilotas tikisi jį parduoti.

„Treniruotės įspūdžiai – patys geriausi. Vėl apėmė euforija ir adrenalinas. Smagu buvo po tiek laiko vėl važiuoti ledu. Buvo keletas kolegų ir į pusnį įlėkę, bet žiemą taip jau būna. Pats vienoje vietoje irgi slystelėjau, įkišau į pusnį buferio kampą. Tai teko pirkti naują buferį, nes sulaužiau.

Jei orai leis, planuojama ir dar viena treniruotė Visagino apylinkėse, žadame pasirodyti ir ten. Sezonas artėja, negalime užmigti ant laurų ir turime treniruotis. Visagine turbūt vėl skolinsimės Jono Sluckaus EVO. Savo automobilį parduodu. Ir jei mano automobilis kam nors būtų įdomus, bandyčiau eiti pas partnerius ir kalbėti apie galimybę prisidėti prie naujesnio automobilio įsigijimo“, - atskleidė Giedrius Notkus.

Šių metų sezone „Viada-Multi FX“ komandos planas – startuoti visuose šešiuose Lietuvos automobilių ralio čempionato etapuose ir dėl taškų kovoti tiek komandinėje, tiek asmeninėse įskaitose. Ekipą šiemet sudarys Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano bei Jono Sluckaus ir Giedriaus Šileikio duetai, o brolius Justą ir Titą Simaškas komandoje pakeis į ralio trasas sugrįžti nusprendęs panevėžietis Saulius Trapuila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)