Prie ralio "Visagino, Ignalinos ir Zarasų egzotika`2006" starto linijos išsirikiavo 62 ekipažai, tarp kurių geriausi ne tik šalies, bet ir Estijos, Suomijos, Baltarusijos ralio meistrai. Jiems teks įveikti 10 greičio ruožų, kurių bendras ilgis 91,2 kilometro, o iš viso ralio dalyviai šeštadienį įveiks 173 kilometrus.

Bendros įskaitos nugalėtojų laukia ne tik Visagino mero Vytauto Račkausko taurė, bet ir įspūdingas pagrindinis prizas - naujas "Volkswagen Polo" automobilis. Jo būsimieji savininkai turėtų paaiškėti šeštadienį apie 20 valandą.

Tačiau ne tik ralio nugalėtojų laukiantis įspūdingas prizas kaitina sportininkų ir žiūrovų aistras. Ralio sėkmę lemia ne tiek dalyvių gausa, kiek automobilių parengties žiemos ralio lenktynėms kokybė, sportininkų kvalifikacija. Tuo šis ralis ypatingas. Pirmą kartą į Lietuvos ralio trasas išvairuotas pasaulio ralio čempionato reikalavimus atitinkantis WRC automobilis - "Ford Focus WRC", kuri vairuoja daugkartinis šalies čempionas, Seimo narys Saulius Girdauskas, anksčiau laimėjęs net penkis Visagino ralius. Jam talkina štrumanas Paulius Urbonas.

"Toyota Corolla WRC" vairuoja ir daugkartinis Estijos bei pernai Latvijos čempiono titulą iškovojęs estas Margus Murakas su šturmanu Aare Ojamaje.

Ne statistų vaidmenimis tenkinsis į ralį atvykę suomiai Jari Jaakkola ir Tatu Nukki, baltarusiai Andrey Halabarozka su Igoriu Maslovu.

Tarp pagrindinių pretendentų į nugalėtojų titulą minimas ir visas būrys lietuvių - tai praėjusių metų absoliutus šalies čempionas Rokas Lipeikis su Renatu Vaitkevičiumi, Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku, Audrius Gimžauskas su Kęstučiu Girštautu, Benediktas Vanagas su Napoliu Vitoniu ir kiti.

Kol kas preliminariais duomenimis po jau įvykusių dviejų greičio ruožų pirmauja S.Girdauskas, lenkiantis V.Švedą ir R.Lipeikį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją