Paskutiniame šių metų drifto sezono „Semi PRO“ etape susirinko daugiau nei pusšimtis dalyvių, kurie siekė išsiaiškinti, kuris iš jų užims aukščiausiąją vietą nugalėtojų pakyloje. Jau treniruočių metu tarp sportininkų vyravo susikaupimas ir konkurencija, kuri lydėjo iki pat varžybų galo. Nors šeštadienio varžybų diena praėjo be rimtesnių incidentų trasoje, tačiau netikėtas gedimas Sandros Žilienės automobilyje treniruočių metu suglumino ne vieną buvusį renginyje. Nepaisant to, problemos buvo greitai išspręstos ir sportininkei pavyko sudalyvauti poriniuose važiavimuose.

Jei po treniruočių kai kuriems dalyviams teko padirbėti prie automobilių, tai kvalifikacija buvo ganėtinai rami. Sportininkai, norėdami patekti į porinius važiavimus, kvalifikacijos metu parodė tikrą įgūdžių gausą. Po šios varžybų dalies, teisėjų sprendimu buvo atrinkti 32 dalyviai, kurie savo jėgas demonstravo TOP 32 formate. Apniukęs oras ir pasirodantys lietaus lašai porinių važiavimų pradžioje privertė sunerimti ne tik dalyvius, bet ir žiūrovus bei organizatorius. Šlapia kelio danga stipriai apsunkino pasirodymus, todėl sportininkai turėjo ypatingai pasistengti ne tik profesionaliai, bet ir saugiai važiuoti trasoje.

Emocijų gausą žiūrovų veiduose savo debiutu „Semi PRO“ lygoje sukėlė Yakubas Tarasevičius. Iki šiol sportininkas važiavo „Street“ lygoje, rodydamas akivaizdų pranašumą prieš varžovus. Šį sezoną vaikinas užnugaryje paliko ne vieną šimtą dalyvių ir trijuose iš keturių „Street“ lygos etapų tapo absoliučiu nugalėtoju. Nors, panašu, kad sportininką fortūna lydėjo visą sezoną, tačiau paskutiniajame šios lygos etape jam lipti ant pirmosios vietos pakylos nepavyko. „H2Auto Drift Camp“ paskutiniame „Semi PRO“ lygos etape Y. Tarasevičius pateko į TOP 16, tačiau automobilio gedimas sutrukdė vaikinui keliauti toliau ir kovą laimėjo oponentas Igoris Martynovas.

Mažasis „Semi PRO“ finalas prasidėjo jau sutemus, todėl sportininkams sąlygos tapo tikru iššūkiu. Čia netrūko nuo automobilių atkibusių detalių bei kitų techninių gedimų. Nepaisant to, mažajame finale savo sugebėjimus rodė Paulius Laurinkus ir Salvijus Budrys. Pastarojo automobilyje atsiradę gedimai privertė jį nusileisti oponentui ir kovą laimėjo P. Laurinkus. Dar įspūdingesnis buvo finalas, kuriame ratas į ratą susirėmė I. Martynovas ir Silvestras Bieliauskas. Po nutrūktgalviškos kovos, S. Bieliauskas pralaimėjo prieš I. Martynovą, o pastarasis tapo 4-ojo „Semi PRO“ etapo nugalėtoju, kovą užbaigęs su rūkstančiais dūmais iš po variklio dangčio.

Antrają „H2Auto Drift Camp“ varžybų dieną, sekmadienį, vyko paskutinis šio sezono „Street“ lygos šonaslydžio etapas. Ši lyga, kaip ir „Semi PRO“, susilaukė maksimalaus galimo dalyvių skaičiaus, todėl konkurencija vyravo ir čia. Sportininkai treniruočių ir kvalifikacijos metu rodė stiprų susikaupimą, todėl šios varžybų dalys užsibaigė ramiai, be rimtesnių avarijų. Po šių važiavimų, iš gausos dalyvių buvo atrinkti 32 sportininkai, kurie varžėsi poriniuose važiavimuose. Mažąjį „Street“ lygos paskutiniojo etapo finalą intensyvia kova papuošė Aurimas Kontenis ir Deividas Stankevičius. Nors pastarasis sportininkas atidavė visas jėgas, tačiau jam nepavyko nugalėti A. Kontenio. „H2Auto Drift Camp“ savaitgalį vainikavo „Street“ lygos finalinė kova. Jame dėl pirmosios vietos rungėsi Tomas Butavičius-Butomis ir Arnas Šiugždinis. Po įspūdingo šio sportininko pasirodymo, T. Butavičiui neliko nieko kito, kaip tik užleisti pirmąją vietą.

Tikrai stiprus ir visiems sunkus 2020 metų šonaslydžio sezonas artėja prie finišo tiesiosios. Rugsėjo 26 dieną, Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome, drifto aistruoliai paskutinį kartą galės pamatyti savo favoritus, o pastarieji – praslysti šonu sezono uždarymo šventės trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją