0 taškų reikia užsidirbti

Nors toks pasirinkimas skamba gana neįprastai, lenktynininkas teigė, kad šis sprendimas buvo priimtas įvertinus visas aplinkybes ir nusprendus taupyti komandos biudžetą. V. Žala aiškino, kad dabar komandos turimų taškų persvara turnyrinėje lentelėje yra pakankama, kad net ir nefinišavus trečiajame etape metinėje įskaitoje išliktų lyderiais.

„Paskaičiavome, kad jei Zarasuose vyksiančiame etape „suvažiuojame“ pakankamai gerai, tai galime laimėti čempionatą net ir tokiu atveju, jei Elektrėnuose gauname 0 taškų. Žinoma, yra numatytos taisyklės, kad net ir norėdama gauti nulį, komanda vis tiek turi atvažiuoti į lenktynių startą, todėl prie Elektrėnų ralio pirmojo greičio ruožo starto stovėsime ir mes“, – aiškino V. Žala.

Sąlyga pergalei

Lenktynininkas aiškino, kad taisyklėse numatyta, jog vieną iš etapų visiškai praleidusi komanda ne tik negauna taškų už tą etapą, tačiau metinėje įskaitoje negauna ir vieno iš jau įveiktų etapų taškų. V. Žala teigė, kad tokios galimybės prarasti nenori, tačiau dėl neeilinės šių metų situacijos nusprendė pataupyti ir Elektrėnuose tik simboliškai įveikti vieną greičio ruožą.

„Šiemet yra daug neaiškumų dėl rudens, todėl ir komandoje turime daug klaustukų dėl tam tikrų išlaidų. Atsižvelgdami į tai norime pasilikti kuo daugiau atsargos bei pataupyti, nes komandos prioritetas vis tiek išlieka startas Dakare. Visada sakėme, kad klasikiniame ralyje mes treniruojamės prieš didįjį startą. Žinoma, šie kilometrai yra būtini, tačiau tokioje situacijoje reikia elgtis konservatyviai“, – tokį pasirinkimą komentavo „Agrorodeo“ komandos pilotas.

Vaidotas Žala "Samsonas Rally Rokiškis"

Sumaišties tik daugėja

Vis dėlto nepaisant tokio sprendimo, Elektrėnų ralyje kartu su V. Žala startuos ir šturmanas iš Latvijos Andris Malnieks. Lietuvos lenktynininkas neslėpė, kad nemažai nežinomybės įnešė ir Latvijos vyriausybės sprendimas sprogdinti Baltijos šalių kelionių burbulą, mat tokiu atveju A. Malnieks būtų priverstas po lenktynių dvi savaites būti saviizoliacijoje.

„Andris labai nerimavo dėl tokio sprendimo, tačiau galiausiai Latvijos vyriausybė paskelbė išimtį aukšto meistriškumo sportininkams. Pasinaudodamas šia išimtimi jis galės į Lietuvoje vykstančias varžybas atvažiuoti ir čia būti iki trijų dienų be privalomos dviejų savaičių saviizoliacijos sugrįžus į Latviją“, – aiškino V. Žala.

Rally Elektrėnai“ vyks rugsėjo 11-12 dienomis, o paskutinysis įskaitinis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas Zarasuose numatytas spalio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)