Daugiau nei pusšimtis automobilių rikiuosis prie starto linijos sekmadienį, Kačerginės „Nemuno žiede“. „Ring Challenge“ čia surengs net trijų čempionatų važiavimus: „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių, Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių ir Lietuvos „Time Attack“ čempionato antruosius etapus. Pastarajame į lietuvišką žaliąjį pragarą sugrįš Arūnas Gečiausias, kuris sieks pagerinti jau keturis metus Dainiui Matijošaičiui priklausantį rekordą. Savo 680 AG išvystančiu „Mitsubishi Lancer EVO 8“ 3,350 km ilgio trasą jis bandys įveikti greičiau nei 1:10.126 min.

„Važiuosiu čia dėl rekordo. Esame tam pasiruošę. Šiemet tam treniravomės ir manau, kad galime jį pasiekti. Norime jį parodyti oficialiose varžybose su teisėjais, tikslia laiko matavimo įranga, kad niekam nekiltų jokių klausimų. Mums gali sutrukdyti tik oro sąlygos, tad jei lis lietus, galimai į trasą net neišvažiuosime“, - apie savo pasiryžimą kalbėjo Arūnas Gečiauskas.

Geriausias jo anksčiau oficialiose varžybose užfiksuotas Kačerginės „Nemuno žiedo“ įveikimo laikas – 1 min. 11 sek, tad iki rekordo jam trūksta vos sekundės. Jo „Mitsubishi Lancer EVO 8“ patobulintas taip, kad sportininkas neabejoja, jog esant tinkamoms sąlygoms jis galės įrašyti savo vardą į greičiausiųjų lentelės viršų.

Iš viso lenktynių laikui, arba „Time Attack“ disciplinoje skirtingose klasėse savo rekordus gerinti pasiryžo ir į „Ring Challenge“ užsiregistravo jau beveik pusšimtis dalyvių.

Laukia atkaklios kovos

Dar beveik dvi dešimtys dalyvių kausis veidrodėlis į veidrodėlį „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato važiavimuose. Pirmasis etapas Parnu trasoje Estijoje parodė, kad laukia nuožmi kova R3000 klasėje tarp BMW automobiliais važiuojančių Aurimo Mištauto ir Dano Azikejevo. Jiems į atlapus kabinsis Izidorius Paukštys.

Rimtai susikibs ir Mantas Matukaitis su Edvinu Einikiu. Pastarasis šiemet lekia naujai sukonstruoti virš 500 AG išvystančiu ir visais ratais varomu „Audi TTRS“. O „Dynami:t Energy by Baltic Petroleum“ komandos atstovas Mantas Matukaitis grįš į trasą naują variklį gavusiu „Chevrolet Corvette“ superautomobiliu.

R2000 įskaitoje didžiausia kova laukia tarp Karolio Gedgaudo, Pauliaus Urbonavičiaus ir Tado Petukausko. Visi jie lėks „Honda Civic“ automobiliais.

„Ring Challenge“ renginys sekmadienį žiūrovams bus nemokamas, tačiau bus privalu dėvėti veidą dengiančias kaukes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)