„Gera žinia – pagaliau žengėme į Vietnamo rinką. Prastesnė – savaitgalį hakeriai nulaužė mano feisbuko profilį!“ – neprarasdamas geros nuotaikos nelinksmą žinią savo gerbėjams pranešė KREDA komandos sportininkas, nuotraukoje pademonstravęs ir laikinai jo paskyrą valdžiusius vietnamiečius.

Daugiau nei 67 tūkstančius sekėjų turinčio A. Juknevičiaus profilis kelias dienas buvo matomas tik Vietname ir gerbėjams iš Lietuvos buvo nepasiekiamas.

„Jaučiu labai didelę atsakomybę prieš savo gerbėjus ir partnerius, todėl labai aktyviai bendravome su „Facebook“ siekdami įsitikinti, kad visų duomenys yra saugūs. Linkiu visiems būti budriems ir imtis papildomų saugumo priemonių siekiant apsaugoti savo socialinių tinklų paskyras. Situacija išties nemaloni, tačiau labai džiaugiuosi, kad anketą pavyko atgauti „sveiką“ ir mano profilio nuotraukoje neatsirado koks vietnamietis paauglys. Kiek girdėjau, kitiems tautiečiams šiuo klausimu mažiau pasisekė“, – teigė sportininkas.

Pasak A. Juknevičiaus, atgauti savo anketą socialiniuose tinkluose nebuvo taip paprasta. Įvairiausius įrodymus lenktynininkas rinko net kelias dienas, tačiau galiausiai situaciją, bendradarbiaujant su „Facebook“, pavyko išspręsti sėkmingai.

Įsilaužėlių akiratyje visai neseniai atsidūrė ir daugiau garsių visuomenės veikėjų. Liepos viduryje apie užgrobtas „Twitter“ anketas pranešė ir „Tesla“ įkūrėjas Elonas Muskas, „Amazon“ savininkas Jeffas Bezosas, buvęs JAV prezidentas Barackas Obama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)