Kvalifikacijoje nugalėjo kaimyninės Lenkijos atstovas Piotr Wiecek, surinkęs 94 balus iš 100 galimų. Pernai metų čempionas airis James Deane liko antras, o iš lietuvių aukščiausią vietą užėmė G. Ivanauskas – vilnietis užėmė 6-ą vietą. A. Vaškelis buvo klasifikuotas 16-oje vietoje, B. Čirba – 19-oje.

Varžybos nesėkmingai susiklostė A. Vaškeliui, kuris Rygoje važiavo su skolintu trečios serijos BMW. Treniruočių metu keitęs transmisijos bei važiuoklės dalis, prieš atkrintamasias varžybas kaunietis susidūrė ir su variklio gedimu bei TOP 32 kovose nedalyvavo.

G. Ivanauskas pirmame porinių važiavimų etape (TOP 32) kovodamas su Michal Reichard iš Čekijos patyrė avariją ir taip pat neperžengė pirmojo etapo barjero.

Benediktui Čirbai sekėsi geriau – lietuvis po pakartotinės kovos nugalėjo norvegą Orjan Nilsen ir antrame etape (TOP 16) susitiko su pernai metų Europos vice čempionu airiu Jack Shanahan.

Finalo verta kova sužavėjo Bikerniekų trasoje susirinkusius žiūrovus, o teisėjų balsai lėmė, jog mūsų šalies sportininkas savo pasirodymą baigė antrame etape, patekęs tarp 16-os geriausių Europos sportininkų.

Varžybose Rygoje nugalėjo pernai metų čempionas J. Deane, antras liko P. Wiecek, trečias J. Shanahan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)