„Drift Masters“ Europos šonąslydžio čempionatas – vienas labiausiai prestižinių ir stipriausių „driftingo“ čempionatų pasaulyje, kuriame važiuoja tik geriausi pilotai. Kas vertas dalyvauti varžybose, atsirenka patys organizatoriai. Lietuvą čia atstovauja Benediktas Čirba ir Andrius Vasiliauskas, taip pat dalyvaus Aurimas Vaškelis. Kvietimą į lenktynes Rygoje gavo ir dar vienas lietuvis lietuvis – Gediminas Ivanauskas.

„Išsipildė mano svajonė, – džiaugsmo įvertinimu nei kiek neslėpė „Gedarta – Talutti Racing“ komandos vairuotojas Ivanule, – Kiekvienas sportininkas siekia aukščiausio: bėgikai – olimpiados, krepšininkai – pasaulio čempionato, žiedininkai – „Formulės-1“, o mano svajonė buvo lenktyniauti „Drift Masters“. To aš siekiau gana ilgai“.

„Drift Masters“ Europos šonąslydžio čempionato organizatoriai palaiko aukštą varžybų lygį ir į jas bet ko lenktyniauti nepriima. Kad sportininkas gautų kvietimą lėkti „Drift Masters“ čempionate, jis turi būti geriausias drifteris savoje šalyje, stiprus medijoje – kurti gerą įdomų turinį, turėti daug sekėjų ir būti žinomu pasaulyje, arba turėti įdomų automobilį ir kurti gerą šou trasoje savo vairavimo stiliumi.

Gediminas Ivanauskas-Ivanule

Ivanule yra žinomas lenktynininkas ne tik Lietuvoje, bet ir centrinėje Europoje, jis dažnai dalyvauja varžybose Baltarusijoje ir Ukrainoje, turi daug sekėjų socialiniuose tinkluose. Jis vairuoja „Nissan 180 SX“ automobilį su daugiau nei 800 AG pasiekiančiu „Toyota 2JZ“ varikliu ir paskutiniu metu žiūrovus džiugina agresyviu važiavimo stiliumi išnaudojant tiek visas automobilio galimybes, tiek trasos ribas, drifto pasaulio žmonės tokį vairavimą vadina rūgščiu.

„Nuo pat sezono pradžios kiekvienose varžybose stengiausi važiuoti maksimaliai rūgščiai, taip parodydamas teisėjams ir sirgaliams, kad esu nusiteikęs laimėti varžybas. Važiuoju iš visų jėgų, „Gazas-durgnas“ ant automobilio galimybių ribos. Mano technika tikrai gerai paruošta ir ištobulinta, pagaliau atkreipiau „Drift Masters“ organizatorių dėmesį ir jie mane pakvietė į Rygą“, – savo kelią link Europos čempionato nupasakojo Gediminas Ivanauskas.

Gediminas Ivanauskas-Ivanule

„Gedarta – Talutti Racing“ lenktynininkas sako, kad norą dalyvauti „Drift Masters“ serijoje jis išreiškė praėjusiais metais dalyvaudamas Ukrainos driftingo čempionate, į kurį buvo susirinkę stipriausi sportininkai ne tik iš pačios Ukrainos, bet ir iš Rusijos, Baltijos šalių. Finale davęs malkų patyrusiam latviui Kristapsui Blušui jis tapo nugalėtoju. Atkreipė „Drift Masters“ organizatorių dėmesį, jie įsiminė Gediminą. Tolimesni aukšti rezultatai ir žiūrovams patinkantis rūgštus važiavimo stilius Ivanauskui užtarnavo kvietimą į Rygą. O šiemet kaimyninės šalies sostinėje vyksiantis „Drift Masters“ etapas bus vienintelis, finalinis, mat visi kiti dėl koronaviruso yra atšaukti.

„Aišku kad Rygoje važiuosiu rūgščiai ir noriu ten laimėti. Taip jau nutiko, kad šis etapas Rygoje bus vienintelis „Drift Masters“ sezono etapas šiemet, tad noriu pasirodyti kuo geriau, kad ir kitais metais galėčiau lenktyniauti Europos čempionate. Dėl to gal net sielą parduočiau“, – besišypsodamas savo užsidegimą demonstravo sportininkas.

„Drift Masters“ Europos čempionato etapas Rygoje vyks rugpjūčio 14-15 dienomis. Ivanulei greitoje šonąslydžio trasoje teks susikauti ne tik su dar trim lietuviais Benediktu Čirba, Andriumi Vasiliausku, Aurimu Vaškeliu, bet ir su 47-ais kitais geriausiais Europos driftingo lenktynininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją