„Labai džiaugiamės puikiais rezultatais, iškovota pirma vieta. Kvalifikacijoje atlikau neblogą važiavimą, surinkau 88 taškus iš 100 galimų, tačiau patobulėję konkurentai pasirodė dar geriau ir užėmiau aštuntą vietą“, – mintimis dalinosi B. Čirba.

„Top 16 susitikau su Simu Kvietkausku, jis kaip ir kiti sportininkai yra ženkliai sustiprėjęs, tad reikėjo dėti visas pastangas, kad patekčiau tarp aštuonių geriausių. Top 8 etape susitikau su kvalifikacijos nugalėtoju Aurimu Vaškeliu, manau visi puikiai žinote koks greitas ir techniškas yra šis sportininkas. Važiuodamas iš paskos atidaviau visą save ir pavyko Aurimą užspausti visoje trasoje“, – lenktynių eigą nupasakojo sportininkas.

Benediktas Čirba / Luko Misiūno nuotr.

Kai kurių varžovų neišvengsi – būtent šis posakis geriausiai apibūdintų Gedimino Ivanausko ir B. Čirbos sezoną 2020-aisiais. Antrasis Lietuvos šonaslydžio čempionato etapas buvo dar vienos varžybos šiemet, kuriose vienas prieš kitą kovojo šie sportininkai.

„Su Gediminu esame geri draugai bei atkaklūs kovotojai trasoje. Šis etapas buvo jau trečiasis šiemet, kai susitinkame poriniuose važiavimuose. Šį kartą važiuodamas pirmas Gediminas padarė keletą klaidų, tad į finalą patekau aš“, – pusfinalio kovą nupasakojo Benediktas.

Dvikova, kurioje varžosi B. Čirba ir A. Vasiliauskas, papuoštų bet kurių varžybų finalą – ne veltui Lietuvos šonaslydžio karalių susitikimai trasoje yra labiausiai laukiami tarp drifto fanų.

Benediktas Čirba / Luko Misiūno nuotr.

„Jūs visi puikiai žinote Andrių, kaip jis tiksliai ir gerai važiuoja, o mes, sportininkai, žinome, kad mūsų kovų laukia publika. Šį kartą mano pasirodymą teisėjai įvertino geriau ir džiaugiuosi iškovota pergale. Ačiū fanams, komandai, partneriams“, – džiaugėsi B. Čirba.

Pergalė Kačerginėje leido Benediktui iki 0,8 taško sumažinti atsilikimą iki čempionato lyderio A. Vasiliausko. Trečiasis Lietuvos šonaslydžio čempionato etapas vyks rugpjūčio 28-29 dienomis Latvijoje, Bikerniekų trasoje.

Benedikto Čirbos 2020-ųjų varžybų tvarkaraštis:

  • Rugpjūčio 14-15, Ryga, Latvija (Europos šonaslydžio čempionatas)
  • Rugpjūčio 28-29, Ryga, Latvija (Lietuvos ir Baltijos šonaslydžio čempionatas)
  • Rugsėjo 18-19, Kehala, Estija(Baltijos ir Šiaurės Europos Zonos šalių šonaslydžio čempionatas)
  • Spalio 2-3, Ryga, Latvija (Lietuvos ir Baltijos šonaslydžio čempionatas)
  • Spalio 9-10, Suomija (Šiaurės Europos Zonos šonaslydžio čempionatas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)