„Na, 2020-ieji, ką dar mums padovanosite? Po skaudaus smūgio BMW baigia savo karjerą autosporte“, – tokia žinute savaitgalį komanda pasidalino savo paskyroje feisbuke.

Ją lydėjo visiškai sudaužyto automobilio nuotraukos. Laimei, tąkart prie vairo sėdėjęs komandos lyderis Mantas Matukaitis nesusižalojo ir nenukentėjo.

„Toks yra autosportas, visiems kažkada tai atsitinka“, – pridūrė komanda, pabrėžusi, kad automobilio išties gaila, mat BMW M3 ištikimai tarnavo lenktynėse jau kurį laiką.

Beje, ir prieš šį skaudų įvykį sportininkams nesisekė, mat viename posūkių lūžo automobilio galinis aptakas, dėl ko mašina neteko prispaudimo ir, kaip tikino komanda, situacija per plauką nesibaigė avarija.

Pirmadienį komanda pasidalino vaizdo įrašu,kuriame buvo įamžina avarijos akimirka, ir pateikė daugiau detalų, kas nutiko.

Kaip pasakojo „Dynami:t Energy Racing“ komanda, klaidos automobilių sporte neišvengiamos.

„Stabdymas kaire koja, o dešinė nepilnai nukelta nuo gazo pedalo, posūkyje nustumtas priekis ir betoninė siena“ – detalėmis dalinosi komanda, pridūrusi, kad smūgio metu greitis galėjo siekti 120-130 km/val.

Vaizdo įraše matyti, kad smūgis buvo toks stiprus, jog į priekį nustumiamas vairas, išlinksta centrinė konsolė. Visgi M. Matukaitis sugeba atsisegti diržus ir išlipti iš sudaužyto BMW, patvirtindamas atbėgusiems trasos teisėjams, kad jis sveikas.

„Ko iš šio vaizdo įrašo galima pasimokyti? Niekad netaupykite saugumo įrangai“, – akcentuoja komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)