Pagrįstai galima teigti, kad šiose varžybose startavo visas Lietuvos ralio elitas, o čempionai paaiškėjo „Ring bare“ sausio 10 dienos vakarą.

Pirmą sykį vykusiame čempionate ralio mėgėjai turėjo progą „važiuoti“ įvairia technika: čempionatą pradėję „Mitsubishi Lancer“, išbandę „Subaru Impreza“, pirmenybes jie baigė prie „Citroen Xsara WRC“ vairų, lenktyniaudami viename Prancūzijos ralio greičio ruožų.

Šalia lenktynių paskutinis etapas buvo skirtas bene solidžiausią istoriją Lietuvoje turinčio „Kauno rudens“ ralio peržiūrai. Į ją atvyko, o vėliau savo jėgas išbandė ir daugkartinis šių lenktynių nugalėtojas, dabar – Seimo narys Saulius Girdauskas. Beje, jis suintrigavo visus gausiai susirinkusius ralio gerbėjus, pranešęs, kad ketina startuoti sausio pabaigoje vyksiančiame Visagino ralyje. „Su komanda turime rimtų planų. Labai gali būti, kad Lietuvos ralio gerbėjai mūsų šalyje pirmą kartą pamatys WRC automobilį, kurį vairuos lietuvis“, - suintrigavo S.Girdauskas. Galima priminti, kad iki šiol WRC automobiliais Lietuvoje yra startavę latviai arba estai, o A.Simaška „Ford Escort WRC“ važiavo Latvijoje.

Profesionalų įskaitoje intrigos dėl pirmosios vietos prieš paskutinį etapą jau nebuvo: užtikrintai keturiuose pirmuose etapuose pasirodęs Domas Raškevičius (dvi pergalės ir dvi antros vietos) jau buvo užsitikrinęs nugalėtojo vardą. Kai Marius Slaboševičius įveikė greičio ruožą per 2.18,62 min., atrodė, kad tai bus nugalėtojo laikas. Daugelis sportininkų važiavo gerokai lėčiau. Tačiau D.Raškevičius įrodė, kad jis yra lyderis – jis aplenkė Marių 0,06 sek bei iškovojo dar vieną pergalę. Trečias liko Dominykas Butvilas.

Kur kas atkaklesnė kova vyko tarp mėgėjų. Jaunajam Aurimui Čebatoriūnui, pirmavusiam po keturių etapų, pakako nepralaimėti Karoliui Raišiui trim pozicijomis. Karolis aplenkė savo konkurentą, tačiau pusės sekundės persvara neleido jam laimėti čempionato. Beje, abu lyderiai į etapo prizininkų trejetą nepateko – greičiausias buvo Artūras Naruško, aplenkęs Ričardą Baubiną ir Martyną Jacevičių.

Suskaičiavus visus taškus, paaiškėjo, kad pirmuoju virtualaus ralio čempionu tarp mėgėjų tapo A.Čebatoriūnas (30,5 taško). Beje, paskutinėse lenktynėse pasiekti geresnį rezultatą jam trukdė ir tai, kad jaunasis ralio entuziastas buvo priverstas važiuoti sugipsuota koja. 29,5 taško antrą vietą garantavo K.Raišiui, o pusę taško jam pralaimėjęs M.Jacevičius liko trečias.

Tradicinį superfinalą tarp greičiausio mėgėjo ir profesionalo vėl laimėjo D.Raškevičius, pelnęs jau penktąją taurę. O visi etapo ir čempionato prizininkai buvo apdovanoti vertingais prizais, bet džiaugėsi ne tik jais – ralio gerbėjams ir sportininkams smagu buvo penkis vakarus praleisti drauge, ne tik prisimenant ankstesnes varžybas, bet ir aktyviai diskutuojant apie dabartines aktualijas. Juk po poros savaičių – pirmas 2006 metų Lietuvos ralio čempionato etapas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją