Metų pradžioje paskelbus karantiną dauguma lenktynių organizatorių atšaukė planuotus renginius, čempionatų dalyviai liko visiškoje nežinioje. Nebuvo aišku, kada prasidės 2020-ųjų lenktynių sezonas ir ar jis iš viso įvyks. Vienintelis Darius Jonušis rizikavo ir nekeitė „Aurum 1006 km“ lenktynių datos, toliau dirbo kurdamas lenktynių miestą viduryje laukų šalia Palangos nežinodamas, ar bus pratęstas karantinas, rizikuodamas patirti didžiulius nuostolius. Tačiau rizika pasiteisino, į Palangą susirinko beveik trys dešimtys sportinio adrenalino ištroškusių komandų.

„Mes patys, lenktynininkai, suvokdami, kad sezonas šiemet gali taip ir neprasidėti, pirmiausia atsisukome į organizatorius. Ir tada tie menkniekiai, kurie mus eilę metų nervino, neteko prasmės. Buvo likęs tik vienintelis klausimas – ar galėsime važiuoti. Kilo noras padėkoti už tą miestą viduryje laukų, kuris dūzgia net keturias dienas. Tai ką visą laiką laikydavome kaip savaimę suprantamą dalyką, dabar savo kailiu patyrėme, kad visa tai priklauso nuo veiklių žmonių“, - kalbėjo vienas iš padėkos „Aurum 1006 km“ lenktynių organizatoriams iniciatorių, „Dynami:t Energy by Baltic Petroleum“ komandos narys Mantas Matukaitis.

Idėja padėkoti už lenktynes kilo „Dynami:t Energy“ komandos partneriams „Ignera“. Jie nusprendė Dariui Jonušiui už nuveiktus darbus įteikti Lietuvos vėliavą.

„Vėliava reiškia pilietiškumą, visų profesijų atstovų atsidavimą Lietuviai ir susivienijimą. Kad kartu esame stiprūs, nebijome nieko ir galime viską nugalėti. Tą vėliavą dovanojome partneriams „Dynami:t“, nes norėjome padaryti jungtinį padėkos projektą organizatoriams, kad jie nepabūgo, išliko stiprūs ir galėjo suogranizuoti visų laukiamas „Aurum 1006 km“ lentkynes“, - sakė „Igneros“ atstovė Ieva Bublytė.

Dvi savaites vėliava keliavo per lenktynių dalyvių garažus, kur jie dėjo savo parašus ir sveikinimo žodžius Dariui Jonušiui ir jo komandai. Padėkos iniciatoriai tikisi, kad vėliava ne vienus metus plėvesuos šalia „Aurum 1006 km“ lenktynių trasos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)