Drifto renginių organizatorius Linas Ramoška teigė, kad karantinas, kaip reikiant sumaišė kortas, o dėl to, lenktynių sezonas prasidėjo dviem mėnesiais vėliau nei buvo planuota. Vis tik sunkumų daugiausia kilo ne dėl pavėlinto renginių laiko, o dėl organizacijos siekiant nepažeisti nustatytų žmonių ribojimo renginiuose taisyklių.

Nustebino atkaklumas

L. Ramoška aiškino, kad tai, jog žmonės išsiilgo lenktynių, parodė ne tik dalyvių atkaklumas treniruočių metu, tačiau ir žiūrovų užsispyrimas, mat kai kurie daugiau nei 200 kilometrų sukorė tikėdamiesi, kad pavyks patekti į renginį, kuriame jau buvo užimtos visos, Sveikatos apsaugos ministerijos leistinos, vietos.

Organizatorius prisiminė, kad dėl šalyje įvestų apribojimų ir jam pačiam teko imtis veiksmų, kurių prieš tai niekada neprireikė.

Giedriaus Matulaičio užfiksuotos autosporto renginių akimirkos

„Pačiam dar prieš renginį teko važiuoti 250 kilometrų iki Šiaulių darbo rinkos mokymo centro ir dar tiek pat atgal iki Vilniaus, kad ten susitikčiau su Kuršėnų policija ir pasikalbėčiau su vietine policija apie tai, kaip vyks renginys. Nors mes ir nekvietėme žiūrovų, žinojau, kad vis vien atvažiuos, todėl turėjau susitarti, kad nustatytas leistinas žiūrovų skaičius bus įleidžiamas į renginio teritoriją, mat kitu atveju jie stovės už tvoros, o prieš žmones už jos mes neturime jokių galių, nes tai nėra autodromo teritorija“, – organizavimo subtilybes prisiminė L. Ramoška.

Rekordinis skaičius

Tiesa, prieš artėjantį savaitgalį vyksiantį pirmąjį Lietuvos drifto čempionatą, L. Ramoškai tokių priemonių neprireikė, mat leistinas žmonių skaičius renginiuose jau yra didesnis, o ir bilietų skaičius į renginį – ribotas.

Nors žiūrovų entuziazmas organizatorius maloniai nudžiugino, ne ką mažiau teigiamų emocijų sukėlė ir dalyvių aktyvumas, mat jau į pirmąjį čempionato etapą, kuris vyks liepos 4-5 dienomis, užsiregistravo 138 unikalūs dalyviai, kurių dalis varžysis tiek „Street“, tiek „Semi-Pro“ lygose.

Šių metų pirmame "Drift Matsuri" dalyvavo 101 bolidas

„Šeštadienį, „Semi-Pro“ lygoje tikimės turėti apie 50-60 dalyvių, sekmadienį, „Street“ lygoje turėtų būti apie 100-ą. Į kvalifikaciją patenka 32 lenktynininkai, o tai reiškia, kad sekmadienį, per du kvalifikacijos važiavimus dalyviai turėtų prarungti apie 60-70 varžovų, kad būtų paskutiniai kvalifikacijoje“, – stebėdamasis aiškino L. Ramoška.

Organizatorius teigė, kad šių metų čempionatas bus kupinas konkurencijos, todėl kiekvienas dalyvis jau iš anksto turėtų priveržti visus automobilių varžtus, o trasoje važiuoti be klaidų, mat vietos joms nebėra.

„Šiemet turėsime keturis etapus, todėl norintys kovoti dėl čempiono titulo, turėtų jau nuo pat pradžių važiuoti be klaidų, nes tikėtina, kad jei dėl klaidos ar gedimo nepasiseks pirmajame etape, tai ir čempiono titulas bus nebepasiekiamas“, – sakė L. Ramoška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)