1000 kilometrų – tokio ilgio distanciją per ganėtinai trumpą laiką įveiks ne gamyklose ruošti sportiniai automobiliai ar džipai, o dažniausiai ne pirmą ir kartais net ne antrą dešimtį metų skaičiuojantys automobiliai.

Šio renginio keturračiai herojai – patys įvairiausi, ištraukti iš apdulkėjusių palėpių, prikelti galbūt paskutiniam nuotykiui ar nupirkti už kelis šimtus eurų. Juos vairuos visi kas nebijo kasti savo mašinas iš smėlynų, stumti iš purvynų ar bandyti pravažiuoti atkarpą, kuri atrodytų įveikiama tik aukštos klasės technikai. Ekipažą sudaro vairuotojas bei šturmanas, o ant galinių sėdynių dažniausiai įsitaiso draugai ar šeimos nariai.

RatRace varžybos

Jau šį savaitgalį festivalio karavanas pajudės iš Kauno ir važiuos į pajūrį, kur dalyviai ilsėsis ir pramogaus. Varžybų geografija palies ne tik Kauno ir pajūrio apylinkes, bet išsitęs iki pat Latvijos ir Rusijos pasienio. Trasos pačios įvairiausios – nuo plačių žvyrkelių iki seniai pamirštų laukų ar miško keliukų. Nuolatinė kelio savybių ir kokybės kaita padauginta iš šimtų kilometrų tampa tikru išbandymu žmogui ir mašinai, bet kartu tai ir nepamirštamas linksmas nuotykis.

Šis renginys nėra tik varžybos – tai visas festivalis. Po alinančios dienos automobiliuose, dalyviai galės atsipalaiduoti prie jūros kranto, kur įsikurs festivalio miestelis. Be gamtos malonumų vyks koncertas bei gausybė kitų pramogų.

Tiems, kurie nori savo akimis išvysti veiksmą – kviečiame Liepos 4 d., šeštadienį nuo 14.00 iki 18.00 atvykti į “BALTYRE.LT” purvo areną, kurioje bus įrengtas specialus greičio ruožas dalyviams.

Tiems kurie nori savo akimis išvysti veiksmą – kviečiame Liepos 4 d., šeštadienį nuo 14.00 iki 18.00 atvykti į „Baltyre.Lt“ purvo areną, esančią netoli Daukšaičių k., Veiviržėnų sen., kurioje bus įrengtas specialus greičio ruožas dalyviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)