Nuo 2018 metų D. Butvilą buvo galima sutikti šalia ralio trasų arba uždaruose treniruočių renginiuose, kuriuose jis treniravo kitus lenktynininkus iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos ir tobulino jų vairavimą, stenogramas. Tačiau, anot jo, mintis grįžti į trasas niekur nedingo.

„Ralis visą laiką buvo gyvenimo dalis ir nebuvau nuo jo per toli nutolęs. Praeitus kelis sezonus treniruodamas sportininkus būdavau ralio varžybose ir visada kirbėjo didelis noras pačiam įšokti į trasą. Taip pat smagu iki dabar sulaukti ralio fanų palaikymo ir paskatinimo. Visi klausia, tai kada sugrįši? Dabar galiu atsakyti – „jau tuoj“, – teigia sportininkas.

Dominykas Butvilas išlieka ištikimas paskutinei turėtai komandos sudėčiai – trasas skaitys nuo 2009 metų kartu važiuojantis Renatas Vaitkevičius, ekipažas lenktyniaus 2017 metų sezono metu tarnavusiu „Škoda Fabia R5“ automobiliu.

Staigmena ralio fanams – Žemaitijos ralyje startuos Dominykas Butvilas / T.Kalinski nuotr.

„Viskas atrodo panašiai kaip ir paskutinį kartą Lietuvos trasose „Winter Rally 2017“ metu, kada pavyko nugalėti su R5 automobiliu. Ant automobilio išvysite ir tuos pačius lenkų kompanijos „Autopartner“, „Maxgear“, parduotuvių tinklo „Aibė“ ir itališkų tepalų „Pakelo“ logotipus. Šis grįžimas į trasą bus savotiškas visos ralio karjeros pažymėjimas, nes Lietuvoje nevažiavau jau seniai ir to tikrai pasiilgome“, – komandą pristato 2012 ir 2013 Lietuvos ralio čempionas.

Iki ralio likus mažiau nei 10 dienų, treniruočių su „Škoda Fabia R5“ ekipažas turės mažai, todėl ekipažas prašo žiūrovų neteisti jo už klaidas.

„Turėsime bolidą jaukintis jau pačioje ralio trasoje, tad labai neteiskite, jei išvysite kokių klaidų, kreivų trajektorijų ar netyčia per toli nušoktų tramplynų.“ – juokiasi lenktynininkas.

Vis dėlto, pastaruoju metu D. Butvilas dažnai buvo pastebimas ant motociklo Enduro varžybose. Sportininko teigimu, šis sportas reikalauja gero fizinio pasirengimo, maksimalios koncentracijos ilgą laiką.

Staigmena ralio fanams – Žemaitijos ralyje startuos Dominykas Butvilas / T.Kalinski nuotr.

„Enduro ir motociklų sportas mane gerokai pripratino prie adrenalino, todėl bus įdomu vėl sėsti į R5 techniką ir palyginti pojūčius. Dabar grįžtu į ralio trasą fiziškai stipresnis, ištvermingesnis ir su didesne adrenalino tolerancija“, – teigia Dominykas.

„Rally Žemaitija“ dėl nugalėtojo vardo susirems net 4 Lietuvos ralio čempionai: Vaidotas Žala, Giedrius Notkus, Vytautas Švedas ir Dominykas Butvilas. Tačiau D. Butvilas nežada žūtbūtinės kovos, nes su šia „Škoda Fabia R5“ žvyro trasoje yra važiavęs tik vieną kartą 2017 metais Lenkijos ralyje „Rajd Gdansk“.

„Paskutinį kartą mes su Vaidotu Žala kovojome už kiekvieną sekundę 2015 metais – abu buvome geroje formoje, su panašiais automobiliais. Dabar, po 5 metų vėl važiuoti „sekundė į sekundę“ su dabartiniu čempionu būtų labai smagu. Ar tai pavyks – parodys laikas. Visgi, mes su Renatu R5 automobilį jau gerai įvaldę asfalto trasose, tačiau ant žvyro esame važiavę tik vieną kartą, taigi nuo pat ralio starto atakuoti būtų labai azartiškas žingsnis. Kiek teko stebėti, Vaidui papildomo paskatinimo nereikia ir jis net ir nespaudžiamas konkurentų gazo neatleidžia“, – sakė D. Butvilas.

Sportininkas taip pat atkreipė dėmesį, kad Žemaitijos ralyje paskutinį kartą dalyvavo tik 2012 metais ir konkurentai gali turėti trasų dangos ir specifikos pažinimo pranašumą.

„Taip, Žemaitijoje važiavau seniai. Trasų žinojimas rezultatui visada turi teigiamos įtakos, bet aš šiuo atveju turiu gerą šturmaną – reikės dar įdėmiau klausyti Renato. Mūsų tikslai šiame ralyje yra ganėtinai paprasti – susitikti su senais ir naujais draugais, išbandyti „Škodą“ ant žvyro ir sugrįžti į formą. Gal tada sezono bėgyje galėsime ir pavaikyti lyderius“, – svarstė lenktynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)