„Į Vilnių, žinoma, su savo technika nesugužės absoliučiai visos komandos, kurios dalyvaus 21-osiose lenktynėse Palangoje, – sako jas organizuojančios VšĮ „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis. – Tačiau lenktynių dvasią pajusti tikrai galėsite.

Čia turėsite galimybę pabendrauti ir su pačiais sportininkais, komandų vadovais, ir keleto didžiąsias lenktynes lydinčių bei paįvairinančių renginių organizatoriais, ir lenktynėse talkinančių įvairių organizacijų atstovais. Ne tik pabendrauti, bet ir apžiūrėti jų techniką, lenktynėse atliekančią itin svarbias funkcijas“.

Rimtąją pristatymo dalį tradiciškai vainikuos pagrindinio lenktynių trofėjaus, kurią pernai su „Porsche GT3 Cup“ iškovojo „Circle K milesPlus Racing Team“ komandos lenktynininkai Julius Adomavičius, estas Ralfas Aronas ir broliai Jonas ir Ignas Gelžiniai, perdavimo ceremonija organizatoriams, kurie ją liepos 18 d. įteiks jau naujiesiems čempionams.

Aurum 1006 km lenktynių pristatymas Vilniuje

Į Gedimino prospektą bus atvairuotas ir šią pergalę pernai atnešęs automobilis, tačiau šiemet šį galia ir greičiu alsuojantį monstrą vairuos jau kita – „Dynami:t Energy by Baltic Petroleum“ komanda ir jos sportininkai Mantas Matukaitis, Andrius Čilvinas ir Paul August.

Porsche 911“ į Gedimino prospektą atvairuos ir „Porsche Club Lithuania“ komanda – Arūnas Tuma, Aurelijus Rusteika, Marius Bartkus ir Mantas Janavičius.

Didžiosios Britanijos į Lietuvos sostinę skuba ir nuolatiniai Palangoje rengiamų lenktynių dalyviai – šeimyninis tėvo ir sūnų Dave, Drew ir Mick Hollandų trio. O nustebinti jie tikrai turi kuo – tai naujas, lenktynių krikšto dar laukiantis „Ginetta G55“ bolidas.

Savo klasėje tik dėl vietos ant nugalėtojų pakylos kovojantys „Antėja.lt Racin team“ ekipos sportininkai Rimas Cesiulis, Vidas Gedutis ir Audrius Gricius demonstruos kovoms parengtą „BMW 135D“, o „DOCK by 222“ komandos senbuviai Igoris Sidunovas su Justu Grendeliu, į savo gretas šiemet priėmę ir jaunąjį Martyną Sidunovą, lieka ištikimi „Volkswagen Scirocco“.

Aurum 1006 km lenktynių pristatymas Vilniuje

„Aurum 1006 km lenktynių“ uvertiūra Gedimino prospekte bus ne tik rimta, bet ir spalvinga. Daugelis žiūrovų, ypač jaunimo, pamėgo stogą raunantį garsą skleidžiančius automobilius.
Žiūrovų ir šiemet Palangoje laukia įspūdingos „Audio Freakz Lietuva dB Dragas“ dalyvių, kurių keletas savo automobilius, prikimštus įvairiausios garso technikos, atvairuos ir Gedimino prospektą, varžytuvės.

Ko gero vieną gražiausių dB Dragui vizualiai paruoštų automobilių „Audi a4 b6“ vairuoja Gintas Žilevičius, o jame sumontuota garso aparatūra skleidžia per 150 dB garsą.

David Aivazian į savojo „Volkswagen Golf“ duris sugebėjo „sukišti“ net 18 vienetų estradinių kolonėlių, o visą vaizdą vainikuoja 2 gigantiški pagal užsakymą pagaminti žemo dažnio garsiakalbiai.

Kasmet didžiulio dėmesio susilaukia vadinamųjų drago ir drifto lenktynių dalyviai, kurių šiemet laukia nemažai naujovių ir kurie jau pristatymo metu žada pademonstruoti bemaž parengtą įspūdingą savo techniką.

Tačiau bene didžiausią populiarumą paskutiniais metais pelnė „108 kilometrų moterų iššūkio“ ralis, kurį daugelis linkę vadinti atrakcija. Tačiau žvelgdamas į šias varžybas susirenkančių po 300 moterų azartu spindinčias akis esi priverstas paieškoti realybę labiau atspindinčio vardo. Tai pramoginis orientacinis ralis, o bičiulių būryje smagiai praleista diena prie vairo atperka visus vargus sprendžiant orientacinio ralio rebusus ar atliekant organizatorių paruoštas specialias užduotis.

Šeštadienį „108 km moterų iššūkį“ pristatys „Women‘s garage“ atstovės Rita ir Ieva Morkūnaitės, Viktorija Vanagė, Milda Grybinienė ir Kristina Mickevičiūtė. Tai ne iš kelmo spirtos damos – pernai jos laimėjo trečiąją vietą, o 2018 m. – antrąją.

„Aurum 1006 km lenktynių“ pristatymas Gedimino prospekte – tai ne tik žvilgsnis į šiemet lenktynėse dalyvausiančias komandas, jų sportininkus ar techniką, kurią jie vairuos.

Tai ir pliūpsnis geros muzikos ir nuotaikos, kurią spinduliuos liepos viduryje prasidėsiančios lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)