Šį savaitgalį Anykščiuose startuos Lietuvos kartingo čempionatas. Tarp debiutantų „Micro“ klasėje – ir devynemtis Simas Veršickas, kuris sau išsikėlė nekuklų planą: pirmajame sezone iškovoti ne tik čempiono titulą, bet ir kvietimą į „Rotax Max“ pasaulio finalą, kad galėtų nustebinti ir tarptautinę publiką. Kad ketinimai pamatuoti, rodo ankstesni jo rezultatai: praėjusiais metais jis važiavo „Baltic Karting Academy“ čempionate, ir laimėjęs 4 lenktynes iš 6 iš karto tapo čempionu savo amžiaus grupėje.

Jaunuolis sako, kad iš karto norėtų eiti į galingesnę „Mini“ klasę, kur lenktyniauja labiau patyrę sportininkai, tačiau dėl amžiaus teks bent sezoną palenktyniauti su „Micro“ klasės reikalavimus atitinkančiu gokartu.

„Man kovoti dėl pozicijų ir gintis yra įdomiau. Jei važiuoji pirmas, tai kas ten, ne taip įdomu“, – šaltu veidu pasakė Simas.

Vaikinukas iš Vilniaus nuo pat mažens yra pratęs lenktyniauti su vyresniais ir labiau patyrusiais. Jau per pirmąjį pasivažinėjimą „Kartlando“ kartodrome tuomet dar šešiametį pastebėjęs kartingo sporto treneris Martynas Tankevičius pasiūlė lankyti kartingo mokyklą. Po pirmos pamokos į stipriausią grupę. Vos po mėnesio jis gavo pasiūlymą išbandyti sportinį gokartą. Po poros mėnesių nuo pirmojo gokarto pasibandymo jis jau dalyvavo varžybose ir kopė ant podiumo.

Kokia Simo greičio paslaptis? Jis jau būdamas 1,5 metų amžiaus atsisėdo prie paprasto namudinio lenktynių simuliatoriaus, kurį sukonstravo tėtis. Nuo to laiko nuo jo nenulipo, ir toliau treniruojasi, tik dabar „Simuliatorių Akademijoje“ su profesionalia įranga ir treneriais.

S. Veršicko kartingo karjera vystosi greitai: vos sėdęs prie vairo jis iš karto lenktyniauja su labiau patyrusiais, kasmet kokia į naujus, vis aukštesnio rango čempionatus. Ir pasižymėjo ne tik greičiu, bet ir kūrybiška vairavimo technika. Štai praėjusiais metais kartingo akademijos čempionate jis pastebėjo, kad sulenkus kojas pagerėja oro pasipriešinimas ir tiesiojoje 2 km/val padidėja maksimalus greitis.

Šiemet Simą pastebėjo jaunųjų lenktynių talentų skatinimo programą vystantis degalinių tinklas „Saurida“ ir padės jam startuoti Lietuvos kartingo čempionate.

„UAB „Saurida“ šiemet vykdo projektą „Jaunieji kartingo talentai“, kurio tikslas – suteikti paramą vaiko tobulėjimui, galimybei save realizuoti varžybose bei siekti svarjonės išsipildymo – tapti vienu geriausių kartingo lenktynininku. Šių metų atradimas – ambicingasis Simas Verčickas, su kuriuo kiekviename žingsnyje, kiekvienoje kelionėje bei laimėjime bus ir degalinių tinklas „Saurida“, – komentavo marketingo vadybininkė Brigita Janavičiūtė.

Šiemetiniai Simo tikslai labai konkretūs: čempiono titulas Lietuvoje ir kelialapis į „Rotax Max“ pasaulio čempionatą. O kaip dėl tolimosios ateities?

Devynmetis į ją žiūri labai realistiškai: nori lenktyniauti TCR automobiliais. Sako, kad „Formulė-1“ yra brangi ir šansų ją pasiekti nėra daug. Bet tuo pačiu metu svajoja ir apie pasaulio ralio čempionatą. Juolab „AutoMoto parke“ jis jau ne kartą skraidė ralio automobiliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)