„Jausmai po renginio dvejopi, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška. – Vienok, turėjome puikią šventę, buvome palepinti geru oru ir tikrai puikiai praleidome laiką, antra vertus buvo tikrai keista prašyti renginio žiūrovus apsisukti ir keliauti namo, ypač kai dalis iš jų atkeliavo tikrai nemažą distanciją tikėdamiesi, jog į vyriausybės nustatytą tvarką pažvelgsime lanksčiai. Kol kas savo karjeroje dar neteko siųsti žiūrovų namo, tačiau puikiai suprantame, jog tik nuo mūsų pačių priklauso ar bus toliau švelninamos karantino sąlygos“.

Jau trečią kartą Šiaulių darbo rinkos mokymo centre vykstantis „Autoplius.lt Drift Matsuri“ šį kartą išsiskyrė kontaktų gausa, bei išskirtiniu dalyvių sąrašu. Daugiau kaip du mėnesius vėluojantis sezonas skatino dalyvius netaupyti nei savęs, nei technikos, tad trasą ant techninės pagalbos automobilio paliko daugiau kaip dešimt automobilių, tiesa rimtesnių incidentų buvo išvengta.

Šių metų pirmame "Drift Matsuri" dalyvavo 101 bolidas

„Labai smagu matyti, jog šis renginys sulaukė tikrųjų drifto senbuvių dėmesio, – džiaugėsi Linas. – Šiandien, kartu su nemaža dalimi jaunimo, trasoje arba jos prieigose buvo galima sutikti žmones, kurie pradėjo šį sportą Lietuvoje. Suskaičiavau bent penkis pilotus, kuriuos, dar mokydamasis mokykloje pats keliaudavau stebėti į varžybas. Labai džiugu, jog jie nenutolsta nuo sporto, kuriuo užsiėmė dar 2004–aisiais ir tuo pačiu aišku, kad ir norint, tačiau nuo aistros driftui nepabėgsi“.

Sezono atidarymas kartu pažymėjo ir Lietuvos drifto čempionato kalendoriaus sudarymą. Daugiau kaip penketą versijų pakeitęs metų planas pagaliau nugulė ant popieriaus ir dabar laukia Lietuvos automobilių sporto federacijos drifto komiteto parašo. Kiekviena iš trijų čempionato lygų šiemet tikisi sudalyvauti ketveriose varžybose – vienomis mažiau, nei įprasta. Sezonas prasidės jau po mėnesio čia pat – Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome, toliau kelsis į Palangą, aplankys Kačerginę, Marijampolę, Molėtus, o sezoną planuojama uždaryti su jau tradicija tampančiu „Autoplius.lt Drift Matsuri“.

„Neabejoju, jog sezonas nebus lengvas, bet esame įsipareigoję prieš dalyvius, tad versimės per galvą ir stengsimės padaryti maksimaliai viską, kad jis būtų kuo panašesnis į praeitį, – dalinosi Linas. – Kuo iš tiesų džiaugiuosi, tai drifto bendruomenės susikaupimu pandemijos metu. Tiek dalyviai, tiek ir fanai supranta, jog turime elgtis kiek kitaip, dar labiau džiugina ir mūsų partnerių nusiteikimas – vis sunkėjant ekonominei situacijai, ne tik toliau išlaikome gerą santykį su ilgamečiais partneriais kaip „Liqui Moly“ alyvos, „Red Bull“ ar „Autoplius.lt“, bet ir sulaukėme naujos partnerystės su savitarnos plovyklų tinklu „H2Auto“. Panašu, jog dėka stipraus visos bendruomenės ryšio, jokia pandemija mums nebus baisi“.

Pirmasis Lietuvos drifto čempionato renginys Šiaulių darbo rinkos mokymo centre vyks liepos 4–5 dienomis. Čia savo jėgas išbandys „Street“ ir „Semi–PRO“ lygų sportininkai, jų tikimasi sulaukti apie aštuoniasdešimt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją