Pirmas čempionato etapas įvyks birželio 13 dieną Anykščių kartodrome. Lygiai po savaitės antrasis etapas vyks Vilniuje, Plytinės kartodrome. Pagal pirminį planą pirmi du etapai turėjo vykti balandžio gale ir gegužės pradžioje, tačiau buvo atidėti.

Visos kitos lenktynės vyks taip, kaip ir buvo numatyta: nuo liepos pradžios sportininkų laukia dar keturi etapai: Aukštadvaryje, Smalininkuose, Elektrėnuose ir Anykščiuose.

„Nors metų pradžioje atrodė, kad čempionatas pakibo ant plauko, visgi kaip parodė gerėjanti epidemiologinė situacija šalyje, mes turime galimybę pravesti visus šešis Lietuvos čempionato etapus, kaip ir buvome numatę. Negana to, panašu, kad sportininkai tikrai pasiilgo lenktynių ir gali būti, kad kai kuriose klasėse dalyvių turėsime netgi daugiau, negu galvojome“, – pasakoja Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Karolis Šikšnelis.

Organizatoriai tikisi, kad kiekvienose lenktynėse dalyvaus iki šimto sportininkų, tad laukia tikrai azartiškos kovos.

„Žinoma, pagal visus vyriausybės reikalavimus, lenktynės bus vykdomos laikantis atsargumo priemonių ir paisant higienos apribojimų“, – priduria K. Šikšnelis.

Dėl to, kad lenktynės visame pasaulyje yra atidedamos, ir dėl to, kad praktiškai nevyksta jokie tarptautiniai turnyrai, atsirado galimybė, kad Lietuvoje startuos ir nemažai užsienyje dalyvaujančių sportininkų.

Apie savo dalyvavimą jau pranešė Pasaulio ralio-kroso čempionate lenktyniaujantis Rokas Baciuška. Jis po keleto metų pertraukos sės prie kartingo vairo galingiausioje KZ2 klasėje.

Lenktyniaus Lietuvoje ir dar vienas talentas. Po puikaus praėjusių metų sezono Kajus Šikšnelis šiemet pasirašė sutartį su gamykline kartingo „Exprit“ komanda iš Italijos ir turėjo startuoti Pasaulio ir Europos čempionatuose. Tačiau čempionatus atidėjus, Kajui atsirado galimybė sezoną pradėti Lietuvoje.

„Aišku, labai gaila, kad kol kas šiemet sugebėjau sudalyvauti vos penkiose lenktynėse Italijoje ir visas sezonas staiga sugriuvo. Labai laukiu artėjančių lenktynių Lietuvoje“, – pasakoja K. Šikšnelis.

Lietuvos čempionatą papuoš nemažai ir kitų sportininkų, kurie pasiilgo kovos. Kadangi nevyksta nei ralio, nei žiedinių lenktynių čempionatai, sportininkai ėmė dairytis į kartingus, kaip kol kas vienintelę galimybę lenktyniauti.

Jau paskelbė apie savo ketinimą papuošti čempionatą ir dar vienas lietuvis, dalyvaujantis užsienio lenktynėse – Jonas Kirklys.

„Šiuo metu susidomėjimas čempionatu itin didelis, daug lenktynininkų treniruojasi įvairiose trasose, ruošiasi čempionatui ir mes tikimės, kad sulauksime rekordiškai daug dalyvių. Svarbiausia, kad lenktyniauti nori ne tik senbuviai, manoma kad bus gausios ir jaunimo klasės. „Micro“ ir „Mini“ klasėse, kuriose lenktyniauja patys jauniausi dalyviai, pernai sulaukėme netoli dvidešimties dalyvių. Tikimės, kad šiais metais jų bus dar daugiau. Panašu, kad bus itin gausi ir „Junior“ klasė, todėl kiekvienas etapas bus labai įdomus,“ – sako Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Karolis Šikšnelis.

2020 metų Lietuvos kartingo čempionato kalendorius:

  • Birželio 13 d. – I etapas, Anykščių kartodromas
  • Birželio 20 d. – II etapas, Plytinės kartodromas, Vilnius
  • Liepos 4 d. – III etapas, Aukštadvario kartodromas
  • Rugpjūčio 1 d. – IV etapas, Smalininkų kartodromas
  • Rugsėjo 5 d. – V etapas, Elektrėnų kartodromas
  • Rugsėjo 26 d. – VI etapas, Anykščių kartodromas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)