Kadangi Aukštaitijoje itin sėkmingai pastaraisiais metais važiuoja „Renault Clio“ vairuojantys sportininkai, šį sykį buvo pasiūlyta „lenktyniauti“ būtent „Clio“ modeliu – tiesa, virtualus automobilis „turėjo“ 1600 cm3 variklį. Ketvirtojo etapo dalyviai turėjo „įveikti“ itin greitą Suomijos ralio greičio ruožą.

Ralio vakarą savo apsilankymu pagerbė ne tik AJAGS klubo nariai ir rėmėjai, daugiausia prisidėję prie to, kad šios varžybos taptų vienomis geriausių Baltijos šalyse. Į Vilnių atvyko ir Aukštaitijos ralio „krikštatėvis“ – Utenos apskrities viršininko pavaduotojas Vilius Cibulskas, beje, išmėginęs savo jėgas ir virtualioje trasoje. Tiesa, garbingam svečiui nelabai sekėsi – jis turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Greitoje trasoje sportininkai demonstravo labai panašius rezultatus. Tarp mėgėjų atsirado naujas lyderis – dažniau „drago“ lenktynėse startuojantis Rimas Cesiulis įrodė, kad sugeba valdyti techniką ir virtualioje erdvėje. Jo rezultatas buvo geriausias. O štai į antrą vietą pretenduojantys dalyviai pademonstravo vienodus laikus – Aurimo Čebatoriūno ir Donato Domkaus rezultatai buvo identiški. Antruoju bandymu pasiekęs geresnį rezultatą antrą vietą ir 9 taškus šiame etape pelnė Aurimas, kuris po ketvirto etapo įsitvirtino pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Likus vienam etapui iki virtualaus ralio čempionato pabaigos, tarp mėgėjų pirmauja 26,5 taško turintis Aurimas Čebatoriūnas, antras – 23,5 surinkęs Karolis Raišys, trečias - Martynas Jacevičius (21 taškas).

Labai atkakli kova virė tarp profesionalų. Dalyvių rezultatai skyrėsi vos keliomis sekundėmis. Deja, „Clio“ automobiliuose važiuojantys ralio meistrai šį kartą liko už prizininkų trejeto. Trečią vietą šiame etape užėmė Dominykas Butvilas, antrą – iš Panevėžio atvykęs Darius Brazdžionis, o nugalėtoju vėl tapo Domas Raškevičius. Šis lenktynininkas laimėjo ir superfinalą, aplenkęs Rimą Cesiulį: tai buvo jau ketvirta Domo laimėta taurė.

Būtent D.Raškevičius jau užsitikrino nugalėtojo titulą profesionalų grupėje (jis turi 38 taškus), antroje vietoje – D.Butvilas (23,5 taškų), trečias – D.Brazdžionis (23 taškai).

Naujųjų metų pradžioje tarp vakaro dalyvių nestigo kalbų apie vis labiau artėjantį Visagino ralį, tačiau daugelis sportininkų žadėjo savo kozirius atskleisti tik lenktynių išvakarėse. „Autopiloto“ laidos vedėjas Ramūnas Fetingis nudžiugino visus susirinkusius, pranešęs, kad TV3 televizija šiemet transliuos išsamias Lietuvos ralio čempionato apžvalgas – po kiekvieno etapo žiūrovai galės pamatyti pusvalandžio laidą apie varžybas.

Na, o virtualios aistros baigs virti kitą antradienį – paskutiniame etape tikimasi ne tik rekordinio dalyvių, bet ir svečių būrio: juk finaliniai etapai visuomet būna patys įdomiausi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją