„Matsuri, išvertus iš japonų kalbos reiškia šventę, festivalį, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška. – Būtent tokio formato renginiai vyksta visame pasaulyje ir pagaliau galiu pasidžiaugti, jog šis formatas tapo tradicija Lietuvoje. Kartu prigijo ir dar viena filosofija – „Keep drifting fun“ (Išlaikyk driftą smagia pramoga – red. past.). Skirtingai nuo ralio ar žiedinių lenktynių, sezoną atidaryti kviečiame masinės treniruotės metu. Tai laikas, kai dalyviai gali gerai praleisti laiką kartu tobulindami savo vairavimo gebėjimus, prasimankštindami po „žiemos miego“ – jokios įtampos dėl rezultatų, galimybė išbandyti naują techniką ar naują vairavimo metodiką – laiko ir vietos tam bus sočiai.“

Kartu su registraciją į pirmąjį šių metų renginį startuoja ir nauja informacinė svetainė – Drifting.lt. Čia tiek dalyviai, tiek žiūrovai galės rasti varžybų informaciją, pagrindinius sportą reglamentuojančius dokumentus, patarimus, bei visą kitą informaciją, susijusią su šonaslydžio sportu. Centralizuotas informacijos pateikimo būdas čempionato dalyvių buvo įvardintas kaip vienu iš esminių pernai metų trūkumų: automobilių sporto federacijos svetainėje informacijos daug, tačiau rasti tą, kuri aktuali būtent drifto sportininkus gana sunku, tad vienas, konkrečiai šiam sportui skirtas portalas leis dar lengviau rasti visą aktualią informaciją.

Sezono atidarymas, bei nauja svetainė yra tik keletas iš daugelio šių metų naujovių. Tiek automobilių sporto federacijos drifto komitetas, tiek ir sezono renginių organizatoriai užsibrėžė tikslą pakelti 2020–ųjų kokybės kartelę aukštyn, tad jau keletą mėnesių dirbama tiek su dalyviais, tiek ir su sezono trasomis. Organizatoriai neslepia – išorinių trukdžių ir situacijų, kurios augintų kantrybę bei kištų pagalius į ratus, netrūksta: nuo koronaviruso, iki nuo žemės paviršiaus nušluojamų trasų, tačiau tai nekeičia fakto, jog bendruomenė tikisi dar vieno gero sezono, tad belieka tokį sukurti.

Dalyvių registracijos forma ir visa informacija apie jau balandžio 4–ąją Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome įvyksiantį „Autoplius.lt Drift Matsuri“ bei kitus sezono renginius bus skelbiama www.drifting.lt portale. Po šio renginio prasidės Lietuvos drifto čempionatas, kuris aplankys Kauną, Kačerginę, Molėtus, Alytų, Rygą, bei kitus, Lietuvos ir Baltijos šalių miestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)