Pirmoji treniruotė pasižymėjo milžiniška liūtimi, kuri šiuose kraštuose nėra netikėtumas. Visos komandos saugiai sugrąžino automobilius į aptarnavimo zoną, nes lenktyniauti buvo neįmanoma – kelios trasos vietos pavirto ežeru. Iš automobilio išlipęs C.Ware sakė, kad net tiesiosiose maksimalus greitis buvo 60 km/val.

Audrai nurimus, treniruotė buvo tęsiama, tačiau Gustui išvažiavus į trasą, varžybų vadovas treniruotę sustabdė. Priežastis – „Eurasia“ bolido avarija. Kol avariją patyręs automobilis buvo išvežtas iš trasos, baigėsi ir treniruotei skirtas laikas.

„Paskutiniai penktadienio važiavimai vyko tamsoje. Čia mūsų laukė labai atsakinga užduotis. Kiekvienas lenktynininkas turėjo įveikti bent penkis ratus pakankamai geru tempu, kad varžybų vadovas įsitikintų, jog pilotas pajėgus lenktyniauti tamsoje. Tik pravažiavus tuos penkis ratus, suteikiamas leidimas startuoti pagrindinėse lenktynėse šeštadienio vakarą. Jokios išimtys nėra taikomos. Pirmasis į mūsų „Ligier“ sėdau aš. Po praėjusio lietaus ore buvo labai daug drėgmės, kuri gulė ir ant asfalto. Labai keistas jausmas, nes įkaitintos padangos spėja tą drėgmę išgarinti ir sukimba visai gerai, bet akys mato, kad asfaltas šlapias. Abu su Cody sėkmingai pravažiavome po šešis ratus, o tada vienoje trasos dalyje vėl palijo. Nebebuvo prasmės toliau rizikuoti, taigi paskutinę treniruotę baigėme greitai. Nebuvome greičiausi, bet pagrindinę užduotį įvykdėme“, – užtikrintai prieš rytojaus lenktynes jautėsi G.Grinbergas.

O šeštadienį jauniausio Azijos Le Mans Serijos lenktynių etapo nugalėtojo laukia labai atsakinga užduotis. Saugiai ir greitai nuvairuoti beveik 500 AG turintį LMP2 AM klasės automobilį į finišą. Pergalė šiame etape komandai užtikrintų nugalėtojų titulą čempionate ir bilietą į didžiausias lenktynes pasaulyje – Le Mans 24H. Tai nebus lengva, nes lenktynėse startuoja 24 automobiliai, nors kovojama dėl keturių skirtingų klasių apdovanojimų, tačiau reikia būti labai atsargiam lenkiant lėtesnius „Porsche“, „Ferrari“ ar „Aston Martin“, bet tuo pačiu užleidžiant kelią greitesniems „Aurus“ ar „Oreca“.

Kadangi lenktynės Malaizijoje prasidės šeštadienio pavakare, Lietuvoje jas bus patogu stebėti Azijos Le Mans Youtube kanale. Lenktynių startas Lietuvos laiku 11:00, finišas 15:00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)