„Viskas veikė puikiai. Asfaltas po truputį valosi, kiekviename rate galima važiuoti vis greičiau. Trasa man labai patiko. Nors aš čia pirmą kartą, bet jau po 6-7 ratų įsivažiavau. Kažkiek dar užtruko perprasti pirmą sektorių, bet ir čia susitvarkiau. Už konkurentus buvome gerokai greitesni. Šeštadienį vakare startuosiančiose lenktynėse nugalės ta komanda, kurios lenktynininkai sugebės važiuoti kuo panašesniu tempu. Aišku, nemažą vaidmenį suvaidins čia tvyrantis karštis ir drėgmė. Šiandien buvo apie 35 laipsniai, o automobilyje gal dvigubai daugiau. Tačiau esu geros fizinės formos ir šiandien nuovargis nelabai jautėsi“, – po treniruotės kalbėjo G. Grinbergas.

Dėl Kvala Lumpūre tvyrančio karščio, šiandien organizatoriai atšaukė tradicinį pilotų susipažinimą su trasa. Specialiai numatytu laiku prieš kiekvienas lenktynes pilotams leidžiama apeiti trasą, kad jie galėtų pastebėti kiekvieną nelygumą ir posūkio pasvyrimą. Tokia ekskursija labai padeda važiuoti greičiau ir tiksliau, bet šį kartą kaitra buvo per didelė ir organizatoriai nutarė nerizikuoti lenktynininkų sveikata.

Malaizijoje lietuvis pilotuoja LMP2 AM klasės automobilį, kurio „Nissan“ 4,5 l variklis turi apie 500 AG. Greitoje Sepango trasoje lenktynininkams suvaldyti šį ir kitus kartu besivaržančius dar 24 monstrus nėra lengva, tačiau abi treniruotės praėjo stebėtinai ramiai. Raudona vėliava, kai stabdomi važiavimai, buvo parodyta tik vieną kartą. Ir tai niekas rimčiau nenukentėjo. Gelbėtojams iš žvyro ištraukus ten įstrigusį „Ferrari“, jis savo eiga pasiekė boksus, o vėliau tęsė treniruotę.

Lenktynininkai pasiruošimą startui Malaizijoje tęs ir penktadienį. Pirmoji treniruotė vyks dieną, o antroji – tamsoje. Pastaroji bus tiesiogiai transliuojama Azijos Le Mans Serijos „Youtube“ kanale, bei Azijos, Europos ir JAV TV kanaluose Lietuvos laiku 14.00 val.

Kadangi yra didelė tikimybė, kad jau šį savaitgalį G. Grinbergo komanda užsitikrins Azijos Le Mans čempionų vardą, specialiais tiesioginės transliacijos svečiais bus ir abu lenktynininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)