Sausio pradžioje pristatę naujausio modelio tarptautinės R2 klasės reikalavimus atitinkantį „Ford Fiesta R2T19“ ralio bolidą, dabar lenktynininkų ekipažas pagaliau sako galintys daugiau papasakoti ir apie sezono planus.

„Trys pirmieji mūsų metai ralyje nebuvo patys lengviausi, daug klydome, daug ir išmokome, tad atėjome prie klausimo – kas toliau? Toliau važiuoti Lietuvos čempionate savo malonumui ar bandyti siekti dar aukštesnio sportinio lygio?“, – sprendimo siekti „Junior WRC“ priežastis apibūdina lenktynininkai.

„Junior WRC“ yra Pasaulio ralio čempionato (WRC) dalis, sukurta atsiskleisti jauniems talentams. Tarp šios įskaitos čempionų yra tokie vardai, kaip Sebastienas Loebas, Sebastienas Ogieras ir kitos šių dienų ralio žvaigždės.

Vis dėlto ne viskas taip paprasta – tiesiausias kelias iš Lietuvos į pasaulinį ralio lygį yra pergalė „Estonian Junior Challenge“ įskaitoje. Tai yra speciali Estijos ralio čempionato įskaita, skirta jauniems lenktynininkams, o jos čempionas gauna stipendiją, skirtą startuoti „Junior WRC“. Taigi komandos ambicija šiam sezonui – pabandyti užlipti ant „Estonian Junior Challenge“ nugalėtojų pakylos.

„Be to, ši speciali Estijos čempionato jaunimo įskaita yra remiama „M-Sport“ komandos, kuri kuria „Ford Fiesta“ ralio automobilius. Tad ir šios įskaitos dalyviai važiuoja būtent su šios markės, o ne kuriuo kitu analogišku automobiliu“, – pagrindinę priežastį, kodėl būtent toks naujas ralio automobilis pasirinktas šiam sezonui, paaiškina J. Simaška.

Vis tik aiškumo, dėl konkretaus startų planu, vis dar trūksta.

Lietuvos ralio lenktynininkai bandys pavyti pasaulio elitą / T. Butavičiaus nuotr.

„Prioritetas šiais metais bus Estijos čempionatui, o Lietuvoje lenktyniausime pagal galimybes. Dar nėra iki galo aiški komandos partnerių sudėtis, tad tai lems ir kiek pavyks pasirodyti lietuviškose ralio trasose“, – sako lenktynininkai.

Apskritai šių metų ralio sezonas prasideda su netikėtumais – vienas po kito dėl taip ir neatėjusios žiemos atšaukti arba perkelti jau 3 žiemos raliai Latvijoje ir Lietuvoje.

„Žieminėse trasose tobulėjimas pats greičiausias, gaila kad tie raliai neįvyko. Todėl šį savaitgalį bandysime žiemą pavyti Suomijoje – dalyvausime Vaakuna ralyje, kur šiais metais atvažiuoja net 131 automobilis, o vien mūsų R2 klasėje bus dar 17 velniškai greitų konkurentų. Bus labai įdomu, tad ir naujienomis būtinai pasidalinsime“, – pažadėjo „Simaska team by Euroracing“ komandos lenktynininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)