2019 metų sezonas Karolio ir Mariaus Kairių (pavardė – tik labai smagus sutapimas) ekipažui buvo pirmasis abiems. K. Kairys pirmą sezoną pats valdė bolidą – prieš tai ketverius metus jis buvo šturmanu. M. Kairys pirmą kartą sėdėjo lenktyninėje mašinoje kaip šturmanas, o iki tol tik entuziastingai stebėdavo ralį iš žiūrovų zonų.

Vyrai svajonės pradėjo siekti su klasikiniu „Subaru Impreza“ automobiliu. Deja, kad ir koks gražus, mielas ir širdžiai brangus buvo „Subaru“, LARČ lygai reikėjo galingesnės mašinos. Taip Kairiai persėdo į „Mitsubishi Lancer Evo IX“.

Vilties vaikinai turi daug – su tokiu automobiliu 2018 metais Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas tapo Lietuvos ralio čempionais.

Lenktynininkams ambicijų ir tikslų 2020 metams netrūksta: įsitvirtinti pirmame Lietuvos automobilių ralio čempionato penketuke, laimėti Baltarusijos ir Ukrainos ralio etapus, išbandyti jėgas Meksikos dykumose ir aukštumose.

Du ambicingi vaikinai subūrė komandą „Ralio draugai“. Joje šiais metais važiuos trys ekipažai – jau minėtas Kairių, Aurimo Eidžiūno (Aurimas šiam sezonui ieško šturmano) bei Arūno Černiaus ir Jolantos Ščiglinskienės ekipažai.

Aurimas Eidžiūnas, kaip ir Kairiai, pirmą sezoną važiuos su „Mitsubishi Lancer Evo IX“. O abiejų ekipažų „Mitsubishi“ automobilius ralio trasoms ruoš Dakaro dykumų vilkas Darius Biesevičius-Biesas. Autosporto vilkai Arūnas Černius ir Jolanta Ščiglinskienė naujam sezonui ruošia staigmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)