„Winter Rally“ direktorius Ramūnas Kliunka pasakoja, jog sąlygos, būtinos žiemos raliui – bent 10–15 cm pašalas greičio ruožuose. „Vyko konsultacijos su meteorologais, kelininkais. Tikrinome greičio ruožų dangas skirtingose ralio trasų vietose, tačiau gruntas visiškai neįšalęs. Po konsultacijų gavome patvirtinimą, jog artimiausiu metu prognozuojamos temperatūros nepakaks tinkamam grunto pašalui susiformuoti. Privaloma bent -10 °C temperatūra, besitęsianti apie 4–5 paras.“

Goda Mankutė, „Winter Rally“ projekto vadovė, teigia, jog tokios visame pasaulyje matomos orų anomalijos privertė keisti planus ne tik vienintelio žieminio Lietuvos automobilių ralio čempionato etapo planus – Latvijoje vykstantis „Rally Aluksne“ neseniai perkėlė renginį į vasarį, o Lietuvoje tokie orai turėtų koreguoti dar ne vieno žiemos renginio datas.

„Svarstėme įvairius variantus. Iki pat galutinio apsisprendimo datos dirbome visomis pajėgomis ir laukėme stebuklo – šaltuko. Tačiau jo nenusimato. Vykdyti ralio ant patežusio kelio negalime – taip kelio danga būtų gadinama, jai atstatyti prireiktų didžiulių resursų. Nukelti tokį reglamentuotą renginį kaip ralis taip pat būtų rizikingas sprendimas visomis prasmėmis. Tad neturime kitos išeities, kaip atšaukti renginį“ , – komentavo G. Mankutė.

2019 metais „Winter Rally“ pritraukė maždaug 20 tūkstančių žiūrovų bei virš pusšimčio dalyvių. Šiemet ralyje ketino dalyvauti ne viena Lietuvos ralio žvaigždė, taip pat eilė užsienio sportininkų. Organizatoriai planavo praplėsti dviejų dienų festivalio programą: pritraukė naujų pramogų į Utenos žiūrovų miestelį, buvo paruošę atskirą nemokamą programą Utenos gyventojams ir svečiams. Deja, atšaukiamas visas sausio 24–25 dienomis turėjęs vykti festivalis, įskaitant jau tradiciniu tapusį nemokamą koncertą.

„Tai ne tik didelis nuostolis organizatoriams. Tai nuostolis sportininkams, žiūrovams, visai ralio bendruomenei“ , – apgailestavo G. Mankutė.

Organizatoriai praneša, jog pinigai už įsigytus bilietus visiems pirkėjams bus grąžinti. Daugiau informacijos apie atšauktą renginį: www.winterrally.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)