Prestižinis žurnalas apie kartingo sportą „Vroom“ Kajų Šikšnelį paskelbė geriausiu šio sezono kartingo lenktynininku – lietuvis apdovanotas „Driver of the year“ titulu. Finale jis rungėsi su net keliais šiais metais Pasaulio čempiono titulą iškovojusiais sportininkais ir nugalėjo šiuose rinkimuose.

Tai pirmas kartas, kai lietuvis „Vroom“ žurnalo puslapiuose paskelbiamas geriausiu metų lenktynininku.

Į K. Šikšnelį dėmesį atkreipė ir dar vienas itin vertinamas specialistų portalas – „Formula Scout“. Šis portalas įkurtas prieš aštuonerius metus ir rašo apie būsimas „Formulės 1“ žvaigždes. Tai labiau į specialistus orientuotas puslapis, pasakojantis apie perspektyviausius jaunus lenktynininkus, kurie po kelerių metų taps F1 pilotais.

Šis portalas paskelbė perspektyviausių šių metų kartingo lenktynininkų sąrašą, į kurį pateko ir Kajus Šikšnelis. Straipsnyje užsimenama, kad iki šiol Kazimieras Vasiliauskas iš lietuvių buvo arčiausiai prie „Formulės“ slenksčio, kai laimėjo keletą „Formulė-2“ lenktynių, bet savo tikslo nepasiekė. K. Šikšnelis įvardijamas kaip turintis daug šansų eiti toliau.

Kaip rašo „Formula Scout“, K. Šikšnelis jau dabar pasiekė daugiau, negu jo treneris Simas Juodviršis, kuris prieš septynerius metus laimėjo Europos čempionatą, bet Pasaulio čempionate ant podiumo nėra patekęs.

Kajus Šikšnelis šiais metais pirmą kartą tarp visų Baltijos šalių sportininkų užėmė 3 vietą Pasaulio kartingo čempionate ir laimėjo CIK-FIA „Academy Trophy“ turnyrą.

Kitais metais K. Šikšnelis persės į galingesnę OK kartingo klasę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją