Į renginį atvyko pagrindiniai šių lenktynių organizatoriai – Šiaulių miesto klubo „Slikas“ atstovai. Jiems, stebėjusiems tokį renginį pirmą sykį, ralio vakaras paliko puikų įspūdį ir šiauliečiai jau kalba apie galimybę „atvežti“ tokią automobilių sporto gerbėjų šventę į Šiaulius. Ką gali žinoti... 2006 metais ralio Žemaitijoje, atrodo, nebus, tad galbūt galima laukti bent virtualių lenktynių.

O daugiau nei pusšimtis ralio mėgėjų ir per tris dešimtis profesionalų šį sykį „Toyota Corolla WRC“ automobiliu varžėsi viename iš Japonijos ralio greičio ruožų – tai buvo „Richard Burns“ žaidimo dalis. Vargu ar teorinį pranašumą galėjo įgyti tie, kas namuose treniravosi prie kompiuterio, nes „Richard Burns“ žaidimas reikalauja specifinio valdymo. O „Toyota Corolla WRC“ buvo pasirinkta neatsitiktinai – būtent tokią mašiną vairavęs estas Margusas Murakas tapo šiemet vykusio Kurzemės-Žemaitijos ralio nugalėtoju.

Ralis Žemaitijoje visuomet garsėdavo įdomiais greičio ruožais, o 2004 metais būtent paskutinis jo ruožas lėmė ne tik ralio, bet ir viso čempionato laureatus: tada laimėję šalies pirmenybių nugalėtojais bendroje įskaitoje tapo Evaldas Čirba ir Audrius Pivoras. Beje, jų laimėjimas atnešė ir komandinę pergalę „Lautra – Ukmergės ASK“ komandai.

Netikėtumu prie mėgėjams skirto „automobilio“ vairo galima buvo vadinti jaunojo ralio gerbėjo Aurimo Čebatoriūno rezultatą – 3 min. 29 sek. Ilgokai jis buvo geriausias ir jau atrodė, kad būtent Aurimas taps etapo nugalėtoju. Tačiau priešpaskutinis startavęs Rokas Ramanauskas sudėtingą greičio ruožą įveikė dar 7 sekundėmis greičiau. Trečias tarp mėgėjų liko Benas Černiauskas.

Po trijų etapų mėgėjų įskaitoje pirmauja 23 taškus turintis Karolis Raišys, antrą vietą dalijasi po 17,5 taškų pelnę Aurimas Čebatoriūnas bei Rokas Ramanauskas, trečią - Juozas Abišala ir Martynas Jacevičius (po 16 taškų).

Kur kas atkaklesnė kova vyko sportininkų grupėje. Kai virtualaus Visagino ralio laimėtojas Domas Raškevičius įveikė distanciją per 3 min. 14 sek., atrodė, kad jo rezultato jau niekas nepagerins. Tačiau Dominykas Butvilas buvo 0,8 sek. greitesnis. Jis ir tapo profesionalų grupės nugalėtoju, o trečią rezultatą pasiekė Arūnas Strumskis, prieš savaitę nugalėjęs vairuodamas „virtualią“ „Subaru Imprezą“.

Kadangi D.Butvilas negalėjo dalyvauti superfinale (geriausio profesionalo ir geriausio mėgejo dvikovoje), jį pakeitė D.Raškevičius. Ir nepadarė gėdos – kol kas „profai“ prieš mėgėjus finaluose pirmauja 3:0, o Domas išsinešė namo jau trečią laimėtą taurę.

Profesionalų grupėje po trijų etapų pirmauja: Domas Raškevičius (28 taškai), Antanas Šimelis (21 taškas) ir Arūnas Strumskis (18,5 taško).

Ketvirtasis Lietuvos virtualaus ralio čempionato etapas vyks jau po Naujųjų metų – sausio 3 dieną. Kokią „techniką“ ir kokioje trasoje po Naujųjų metų vairuos ralio profesionalai ir mėgėjai, kol kas lieka paslaptis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją