Pernai šiame renginyje savo Europos čempiono apdovanojimą atsiėmė Rokas Baciuška. Šiemet „FIA Gala Awards“ ceremonija ir vėl neapsiėjo be lietuvių – net dvi taures atsiėmė keturiolikmetis kartingo lenktynininkas Kajus Šikšnelis.

Kajaus karjeroje tai buvo pats sėkmingiausias sezonas. Jis „OK Junior“ Pasaulio kartingo čempionate, vykusiame Suomijoje, laimėjo trečią vietą. Iki šiol nei vienas lietuvis istorijoje nėra laimėjęs prizinės vietos jokiame automobilių sporto Pasaulio čempionate. Pasaulio kartingo čempionate ant podiumo nėra lipęs nė vienas Baltijos šalių lenktynininkas.

K. Šikšnelis šiais metais laimėjo ir dar vieną prestižinį turnyrą – „FIA Karting Academy Trophy“. Tai turnyras, kuriame visi sportininkai lenktyniauja su identiška technika, todėl čia rezultatą lemia ne komanda, o lenktynininko sugebėjimai.

„Šių metų sezonas buvo geriausias mano gyvenime, bet kartu ir vienas sudėtingiausių. Per metus teko atlaikyti trisdešimt tris varžybas. Turint omenyje, kad savaitgalių per metus yra tik 52, galite įsivaizduoti, kaip tai sudėtinga. Tačiau aš laimingas, nes sunkius metus atperka tokios akimirkos kaip ši,“ – atsiėmęs net dvi taures iš Pasaulio Kartingo Federacijos (CIK-FIA) prezidento, buvusio „Formulės-1“ lenktynininko Felipe Massa rankų sakė K. Šikšnelis.

Kitais metais K. Šikšnelis lenktyniaus galingesnėje OK klasėje, todėl jam teks susikauti su kur kas labiau patyrusiais sportininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją