Čempionatą sudarys trys etapai, kuriuose tarpusavyje grumsis geriausi drifteriai iš viso pasaulio. Nors pirmenybių organizatoriai neatskleidė tikslaus dalyvių sąrašo, šiuo metu žinoma, jog pirmenybėse dalyvaus vardinį kvietimą gavę sportininkai, kuriuos kiekvieną kartą matome „Formula Drift“ bei „Formula Drift Japan“ čempionatuose. Nemaža delegacija į Omaną atvyks ir iš Europos, kurioje netrūksta talentingų sportininkų. Tarp gausybės žinomų pavardžių išvysime ir vieną lietuvišką. Lenktynininką, kuris 2019 metų pradžioje įvykusiose varžybose bendroje įskaitoje užėmė 3-čią vietą – Andrių Vasiliauską. Tuomet jį pranoko tik daugelio drifto varžybų favoritai: Jamesas Deanas ir Piotr Więcek.

Vardinį kvietimą iš organizatorių gavęs Andrius Vasiliauskas šiuo metu laisvalaikį leidžia galvodamas apie artėjantį nuotykį, mat pagrindinius namų darbus jam jau pavyko pasidaryti. Naujasis bolidas, po ne mažai išradingumo reikalavusių modifikacijų, atlieka savo funkciją taip, kaip ir turėtų – veikdamas be priekaištų.

„Kai sugrįžome iš paskutinių šių metų varžybų, iškart žinojome ką ir kaip turime daryti besiruošdami kitiems metams. 2018 m. eksperimentu tapęs S55 variklis pateisino ne tik mano, bet ir komandos bičiulių lūkesčius, tad susikoncentravome į tolimesnį šio variklio tobulinimą. Šiuo metu automobilio variklis be didesnių problemų išvysto 1000 arklio galių“, – sako Andrius Vasiliauskas.

Ties svarbiausiais punktais pažymėjus žalią varnelę, Andriui ir jo komandos nariams teliko atlikti paskutinį darbą – pristatyti automobilį ir reikiamą įrangą į Omaną.

„Buvau labai maloniai nustebintas, kai antrą kartą iš eilės gavau kvietimą į čempionatą, kuriame galėsiu susigrumti su puikiais sportininkais. Kai organizatoriai tave pastato į tą pačią eilę su talentingiausiais šios sporto šakos atstovais – supranti, jog eini tinkama linkme“, – pasakoja Andrius Vasiliauskas.

„Vis dėlto, sulaukti kvietimo yra viena. Dalyvauti varžybose ir jose gerai pasirodyti – visai kas kita. Šiemet į varžybas keliauju turėdamas du tikslus – pasimėgauti drifto teikiamais privalumais ir užlipti ant nugalėtojų pakylos“, – priduria drifteris.

Pirmasis „Oman International Drift Championship“ pirmenybių etapas įvyks 2020 metų, sausio 16-17-ą dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)