Vaidotas Žala ir Andris Malnieks ralio čempionato finalą pradėjo sėkmingai – laimėjo visus tris pirmosios „Rally Classic Druskininkai 2019“ sekcijos greičio ruožus ir taip sau užsitikrino čempiono titulą. Vaidotas Lietuvos čempionu tapo pirmą kartą, o jo šturmanas Andris – antrą. Pirmąjį jis iškovojo 2017-aisiais važiuodamas kartu su Janiu Vorobjovu.

„Taškų prasme mums tereikėjo įveikti vieną ralio sekciją. Ir jei gerai suskaičiuojame, tai mūsų surinktų taškų pakanka, kad galėtumėme vadintis čempionais“, – matematiką dėstė Vaidotas Žala.

Prieš ralį Vaidotas Žala minėjo, kad jame važiuos atsargiai. Bet jau pirmoje sekcijoje jie palaikė didelį tempą ir susikrovė nemenką persvarą – 39 sekundes prieš artimiausią varžovą Martyną Samsoną. Vis tik ekipažas sako, kad tai toli gražu nebuvo lengvas pasivažinėjimas.

„Labai džiaugiuosi, kad ralį pradėjau su tokiu atsargiu nusiteikimu, nes kelio sąlygos labai skiriasi, vietomis reikia nemažai pastangų, kad išsilaikytum trasos ribose. O antrasis greičio ruožas vienareikšmiškai buvo vienas sudėtingiausių visame ralio čempionate. Jo pradžia ir pabaiga – siaurame miške, kur vos pusmetris nuo kelio auga medžiai, mėtosi akmenys. Vidurys jau greitesnis, reikia keisti važiavimo ritmą“, – naujų greičio ruožų specifiką nupasakojo „Agrorodeo“ komandos vairuotojas.

Laimėjęs čempiono titulą V. Žala sako, kad ginklų dar nesudės ir ant laurų pogulio neguls. Važiuos iki finišo, o iki jo dar laukia, kaip sako sportininkas, vieni įspūdingiausių greičio ruožų visame čempionate, Grūto miške. Sąlygos ten bus sunkios, mat lenktynės vyks tamsoje. Dabar pagrindinis „Agrorodeo“ komandos tikslas – pasiekti finišą sveiku automobiliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją