Nors skaičiai byloja, kad šio sezono „BMW Cup“ lyderiai galėtų net nebestartuoti, pataupyti technikos resursus ir finansus kitų metų sezonui, tačiau žiūrovų pozicijos prie greičio ruožų dueto netenkina.

„RR Team“ ekipažas nusprendė sudalyvauti paskutiniame etape Druskininkuose, nes dar turi nesuvestų sąskaitų ir kitose įskaitose, kur, sėkmingo finišo atveju, sezoną taip pat būtų galima baigti su taurėmis rankose.

„Kortos dar nesudėliotos klasėje L9. Nors ten irgi esame lyderiai, bet Justas Tamašauskas tikrai spaus ir bandys pasiekti pergalę. Jis tikrai gali ir netgi jam priklauso tai padaryti, turint greitesnę ir galingesnę mašiną už mūsų. Mūsų „BMW Cup“ „bemvukas“ neprilygsta Justo bolidui. Jeigu mes nevažiuotume šiame etape, Justui pakaktų pirmąjį ratą, pirmąją sekciją pravažiuoti ir nereikėtų net finišuoti viso ralio, kad taptų čempionu.

"RR Team" komanda

Taigi, mes varome į Druskininkus ir gal pavyks išsaugoti ir šios klasės lyderių poziciją. Juolab, kad 2WD įskaitoje mums sekasi visai neblogai. Dar galime ir į trejetuką pataikyti. Tai būtų beprotiškai geras rezultatas“, – kalbėjo be kovos pasiduoti neketinantis Renaldas Šeinauskas.

Tiesa, prieš šį etapą „RR Team“ ekipažas susidūrė su netikėta situacija. Kilo klausimas, kokiu automobiliu reikės startuoti ralyje. Pagrindinis jų automobilis išnuomotas kitam ekipažui, taip pat startuosiančiam Druskininkuose, o legendomis apipintas ir kodiniu pavadinimu „Planas A“ pakrikštytas bolidas dar gaminamas.

"RR Team" komanda

„Mūsų partneris UAB „Parnasas“ mums suteikė galimybę pasiskolinti automobilį. Startuosime su mūsų senuoju BMW, su kuriuo 2017-aisiais metais tapome „BMW Cup“ čempionais. Šiuo automobiliu šį sezoną lenktyniavo Valerijus Afanasjevas. Jis dabar nestartuos, tad mes bandysime su šiuo BMW sėkmingai pabaigti sezoną. Aišku, atsakomybė su nuomota mašina yra didesnė. Galbūt bandysime nespausti tiek „gazo“ ir pasaugoti techniką, bet pats Valerijus juokavo, kad duos automobilį tik tada, jei pažadėsiu spausti. Taigi, esu įpareigotas važiuoti maksimaliu tempu. Bandysime nenuvilti, „gazuoti“ ir mėgautis važiavimu. Pats automobilis mums gerai pažįstamas. Juo esame ne tik važiavę, bet visa jo priežiūra iki šiol vyko mūsų „RR Team“ komandos dirbtuvėse“, – sakė Renaldas Šeinauskas.

Paskutinysis Lietuvos ralio čempionato etapas „Rally Classic“ Druskininkuose įvyks jau artėjantį šeštadienį. Dalyvių laukia 12 greičio ruožų, kuriais koviniu režimu jie turės įveikti beveik 120 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją