Jau tampa tradicija, kad kartingo sezonas yra užbaigiamas grandiozinėmis kartingų 4 valandų ištvermės varžybomis pačioje Kauno širdyje, Europos prospekto ir H. Ir O. Minkovskių gatvių sankirtoje išraizgytoje 1 km ilgio trasoje. Joje sekmadienį popiet keturias valandas be perstojo didesniu nei 100 km/val. greičiu lakstys greičiausi Lietuvos kartingo meistrai.

Trasa bus įrengta dviems dienoms: šeštadienį vyks treniruotės, sekmadienį – varžybos. Pirmą kartą „Rimo Grand Race“ organizatoriai, kartingų sporto klubas „Paske Racing“ trasoje surengs ne tik profesionalių sportininkų, bet ir „Drift&Go“ mėgėjų kartingo ištvermės lenktynes, kurios vyks šeštadienį.

Mėgėjų komandos, sudarytos iš dvieju – trijų asmenų galės išsinuomoti vienodus 13 AG gokartus ir važiuos tris važiavimus po 45 minutes. Nugalėtojais taps tie, kurie įveiks daugiausia Kauno gatvėmis išraizgytos 1 km ilgio trasos ratų. Iš Šiaulių „Drift&Go“ kartodromo atvežtų gokartų skaičius ribotas, norinčiųjų lenktyniauti komandos rezervavosi beveik juos visus, tad organizatoriai ragina nedelsti užsisakyti paskutinių vietų.

Vietų norintiems legaliai gatvėmis palakstyti savo automobiliais netrūks. Vairavimo entuziastams šiemet bus galima išbandyti net dvi disciplinas: tradicinį „Kauno technikos kolegijos“ rengiamą slalomą ir „drago“, vadinamąsias traukos lenktynes. Joms bus galima registruotis tiek iš anksto, tiek vietoje.

„Rimo Grand Race“ sportinių kartingų varžybos

„Šiemet kaip niekada daug dėmesio skyrėme žiūrovams, norime jiems suteikti galimybę palenktyniauti patiems tose pat gatvėse, kuriose jie yra įpratę važinėti ir tuo pačiu parodyti, kaip skiriasi lakstymo malonumas, kai tą daryti yra saugu. Tikime, kad ne vieną vairavimo entuziastą mes taip paskatinsime vis dažniau išvažiuoti tobulinti savo įgūdžių į tam skirtas saugias vietas ir atviras gatves palikti sklandžiam ir saugiam eismui“, – sakė organizatorius Paulius Paškevičius patikinęs, kad bent jau prie trasos užklydusiems žiūrovams daugiausiai įspūdžio paliks galingiausi sportiniai gokartai, kurie net trumpose tiesiosiose gali įsibėgėti iki 150 km/val.

Tiek KTK slalomui, tiek „drago“ lenktynėms bus naudojama Europos prospekto atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki sankryžos su Vilties gatve, vedančia į Kauno botanikos sodą. Traukos lenktynių ir slalomo trasos keis viena kitą.

„Rimo Grand Race“ sportinių kartingų varžybos

Šeštadienį nuo 9 iki 16 val. vyks laisvieji slalomo važiavimai leidžiantis nuo kalno prieš eismą, o nuo 16 iki 18-os val. įkalnė bus atlaisvinta nuo slalomo kūgelių ir atiduota traukos lenktynių dalyvių bandomiesiems važiavimams.

„Drago“ lenktynės vyks 225 metrų tiesioje atkarpoje. Kad būtų užtikrinta kaip įmanoma labiau lygiavertė kova, traukos lenktynių dalyvių automobiliai bus skirstomi pagal degalų rūšį ir variklio darbinį tūrį.

Finaliniai važiavimai rezultatui ir vertingiems rėmėjų įsteigtiems prizams vyks sekmadienį. Nuo 9 iki 13 val. – slalomo varžybos, o nuo 14 iki 17 val. – „drago“ lenktynės.

Visas „Rimo Grand Race“ lenktynių festivalis Kauno centre žiūrovams bus nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)