Išvakarėse vykusių testų metu komanda, kaip jau įprasta, pasirodė gerai. Rato įveikimo laikai buvo stabiliai greiti, o Gustas Grinbergas pirmavo „bronzinės“ kategorijos lenktynininkų rikiuotėje.

„Spa trasa padarė didelį įspūdį, ji kol kas sudėtingiausia iš mano važiuotų. Aišku, labai čia smagu, ypač Eau Rouge ir Raidillon posūkių kombinacija ar greitasis Blanchimont. Eau Rouge iš vis laikomas vairuotojų drąsos testu. Kol kas šiame posūkyje dar atleidžiame akseleratorių, bet lenktynių metu, manau, galima bus važiuoti pilnai nuspaudus. Žinoma, nepamatuotos rizikos niekam nereikia. Greitis čia apie 230 km/val. ir bet kokia klaidelė gali baigtis taip, kaip trečiadienį nutiko „G-Drive“ komandai, kuri būtent čia nepataisomai sudaužė savo „Aurus“. Kaip parodė testai, Spa esame greiti ir vėl būsime lyderių gretose. Ar tas greitis pavirs į podiumą, matysime sekmadienio popietę“, – prieš penktadienio treniruotę kalbėjo G. Grinbergas.

Europos Le Mano čempionatas laikomas prestižiškiausia Europos ištvermės lenktynių serija, todėl žymių komandų ir pilotų čia netrūksta. Spa startuos 39 ekipos, net 108 lenktynininkai iš 24 pasaulio šalių. „Formulės E“ pasaulio čempionas Jean-Eric Vergne, Ben Hanley, Alessandro Pier Guidi, Olivier Pla – tik keli žinomiausi pasaulio lenktynininkai, su kuriais varžysis G. Grinbergas. Kad lenktynės Belgijoje labai laukiamos, rodo ir net penktadienio rytą gausiai pradėję rinktis žiūrovai ir būriai autografų medžiotojų, dalyvių parke laukiančių lenktynininkų.

Europos Le Mano Serijos treniruotės vyks penktadienį, rugsėjo 20 dieną. Šeštadienį treniruotės bus tęsiamos ir vyks kvalifikacija. Lenktynės prasidės sekmadienį, rugsėjo 22 d. 12.30 val. Rezultatus ir tiesioginę transliaciją galima stebėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją