Kartu su ilgai lauktu „Baltic Touring Car Championship“ (BaTCC) finalu, įvyks ir „Dynami:t 2019 m. Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato“ paskutinės kovos. Šalia šių, jau tradicija tapusių serijų, laukia Baltijos regione automobilių sporto istorijai reikšmingas įvyks – TCR įskaitos sezono finalas.

Pastaroji klasė oficialiai Baltijos šalyse pasirodė tik šiemet. Jos išskirtinumas – griežtos normos ir reikalavimai klasei, unifikuota technika ir pasaulinių automobilių gamyklų ruošiami automobiliai, dėl kurių panašumo viskas priklauso nuo vairuotojų įgūdžių. Žinoma, technikos kaprizai rezultatus koreguoja, tačiau pagrindiniu koziriu tampa turimi sportiniai gebėjimai.

Vienose klasėse – ramybė, kitose – įtampa

Dalis dalyvių jau gali ieškoti kostiumų apdovanojimų vakarui ir ruošti vietą namuose naujiems trofėjams, nes per sezoną surinktas taškų skaičius užtikrinta čempiono ar nugalėtojo titulą. Visgi, kiti dalyviai nekantriai laukia didžiojo finalo, nes dar nėra aišku, kuriam pavyks užkopti ant podiumo tiek paskutinio etapo metu, tiek susumavus visus sezono taškus.

Atsipūsti jau gali „BGT AM“ klasės lyderis iš Latvijos Roberts Rode su „Nissan 200SX“. Jis per sezoną sukaupė pakankamai taškų ir gali stebėti, kaip kova virs tarp antrąją vietą norinčio išsaugoti Mariaus Dijoko su „BMW 316“ ir kol kas trečioje vietoje esančio Roberto Kupčiko su „Porsche Cayman GT4“.

„BGT PRO“ klasėje situacija kardinaliai skiriasi: čia čempionas paaiškės tik su paskutiniais vėliavos mostais. Pirmoje vietoje esantis Egidijus Gutaravičius su „Lamborghini Huracan ST“ turi vos penkių taškų persvarą prieš Latvijos sportininką Artus Bartraks su „Lamborghini Huracan“. Neatsilieka ir estas Raivo Tamm su „Porsche GT3 Cup“. Pergalę iškovojęs sportininkas gali pelnyti 50 taškų, tad kurį nors iš jų sveikinti – dar anksti.

Ganėtinai saugiai gali jaustis ir „BTC1” klasės lyderis Marius Miškūnas su „Honda Civic Type-R“, surinkęs 136 taškus. Vis tik jo konkurentai Andrius Keblys ir Julius Skirmantas podiumo vietas dalinsis tik po etapo Estijoje. Tiesa, į prizines vietas kėsinasi ir dar du lenktynininkai: lietuvis Tadas Petukauskas bei daugkartinis Latvijos čempionas Janis Vanks.

BaTCC lenktynės

Įtampą sportininkai jaučia ir „BTC2“ klasėje. Nors Suomijos sportininkas Jyrki Jonkkari turi didelį taškų skaičių, scenarijus dar gali pasikeisti. Antroje vietoje šioje klasėje – Denis Perlov iš Rusijos, o trečioji vieta kol kas priklauso Jurgiui Adomavičiui.

Istorinis TCR finalas žada kovas

Iš tiesų įdomios lenktynės laukia TCR automobilių mėgėjų. Nors dalyvių skaičiumi „TCR Sprint“ įskaita gali nustebinti, pagrindinės kovos paskutinio etapo metu vyks tarp lyderių. Greičiausiųjų trejetą šioje įskaitoje sudaro sportininkai iš Lietuvos.

Pirmoji vieta priklauso 158 taškus surinkusiam Džiugui Tovilavičiui, besivaržančiam su „VW Golf GTI TCR“, antroje vietoje kol kas laikosi trijų taškų persvarą turintis Ramūnas Čapkauskas ir jo „Cupra TCR“ automobilis. Trečioje vietoje po keturių įvykusių etapų – Julius Adomavičius lenktyniaujantis skolintu „VW Golf GTI TCR“ arba „Cupra TCR“. Visas greitasis trejetas pasiryžęs kovoti iki pat finišo linijos.

BaTCC lenktynės

Sekmadienį paaiškės ir „Formula Historic“ grupės geriausieji. Čia varžosi sportininkai iš Latvijos, Estijos, Vokietijos ir Baltarusijos. „Easter 1300“ klasėje lyderio pozicijoje kol kas yra latvis Raitis Mūrnieks, antroje vietoje – Italo Alsiņš, o trečiąją kol kas užima sportininkas iš Vokietijos – Hartmut Heidicke.

„Mondial“ įskaitoje saugią persvarą yra iškovojęs Latvijos sportininkas Andris Griķis. Dėl antros ir trečios vietos Estijoje kovos Jaak Kuul ir Taavi Kroon.
Taškų lenteles ir didžiojo finalo tvarkaraštį galima rasti organizatorių internetiniame puslapyje batcc.eu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją