Šiuo metu pažvelgus į dalyvių įskaitos lentelę, pirmoje vietoje patogiai įsitaisęs tupi Benediktas Čirba su 373 taškais. Antroje vietoje – Valdas Vindžigelskis per šį sezoną surinkęs 278 balus, o trečioje – oficialiai Lietuvos drifto čempionato nedalyvaujantis Andrius Vasiliauskas su 264 taškais.

Daugelis būsimų varžybų dalyvių pripažįsta, jog atimti iš Benedikto čempiono titulą praktiškai neįmanoma, tad daugelis į Estiją važiuos norėdami tinkamai užbaigti 2019 metų Lietuvos drifto čempionato sezoną, o kai kurie į kaimyninę šalį važiuos norėdami tinkamai pasiruošti gerokai svarbesnėms lenktynėms.

Štai – optimizmo nestokojantis Gediminas Ivanauskas, Estijoje įvyksiančioms varžyboms ruošiasi karingai. Nors jis šiuo metu užima 5-ą vietą bendroje vairuotojų įskaitoje, Gediminas neslepia ambicijų 2019 metų sezoną užbaigti lipdamas ant podiumo.

„Tai – neabejotinai, bus pačios svarbiausios sezono varžybos. Esu užsibrėžęs tikslą pakilti iki trečiosios pozicijos vairuotojų įskaitoje“, – savo planus atskleidė G. Ivanauskas.

Lenktynininkas taip pat pridūrė, jog Estijoje išvysime milžinišką lietuvių drifterių desantą, kurių siekis bus vienintelis – įrodyti, jog iš Lietuvos kilę sportininkai yra stipriausi, o jų važiavimai – rūgščiausi.

Andrius Vasiliauskas

Kai kurie lenktynininkai į Estiją vyksta ir dėl dar vienos priežasties. Andrius Vasiliauskas yra vienas iš tų, kuris į Estiją vyks tam, jog galėtų pasitreniruoti su kitais pajėgiais lenktynininkais iš Lietuvos. Mat pasibaigus paskutiniam Lietuvos drifto čempionato etapui, rugsėjo 21-22ą dienomis, Andrius Vasiliauskas ir jo komandos nariai vyks į paskutinį „Drift Masters“ pirmenybių etapą – Airijoje.

„Paskutinį kartą Estijoje svečiavausi prieš tris metus, kai vyko „Drift All Stars“ varžybos. Tai buvo labai aukšto lygio varžybos, kuriose dalyvavo pajėgiausi lenktynininkai iš Europos, tad dabar labai smalsu išvysti Estijos lenktynininkų lygį ir tarpusavyje pakovoti dėl aukščiausių pozicijų“, – pasakojo Andrius Vasiliauskas.

Paskutinis Lietuvos drifto čempionato etapas vyks rugsėjo 13-14-ą dienomis, „LaitseRallyPark“ vardu pavadintoje trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją