5 podiumai per vienas lenktynes. Tokį sunkiai įtikimą rezultatą Mantui Matukaičiui pavyko pasiekti pirmajame šių metų žiedinių lenktynių sezoną atidariusiame „Ring Challenge“ etape. Šokinėdamas iš mašinos į mašiną jis pelnė dvi pergales „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato važiavimuose ir dar vieną pergalę bei du podiumus Lietuvos „Time Attack“ čempionato pirmame etape. Tačiau lenktynėse gera pradžia toli gražu, pusės nudirbto darbo dar nereiškia.

„Aurum 1006km“ lenktynės it taranas sudaužė beveik visus metų planus. „Dynami:t by Baltic Petroleum“ komandos „Corvette“ sudužo dar treniruotėse, o BMW M3 GTR automobiliui sprogo variklis. „Corvettės“ pažeidimai pasirodė per sudėtingi pataisyti. Ten pat sprogo antrosios „Dynami:t by C-Bet“ komandos BMW variklis. Lyg vieno sprogusio variklio būtų negana, vos suremontuotas jis subyrėjo į šipulius antrame Lietuvos čempionato etape Rygoje dar formavimo rate prieš startą

„Prie „Corvette“ šį sezoną planavome nebesikrapštyti, mat kai po lenktynių Palangoje pradėjome ardyti automobilį, tai viskas vyko kaip toje patarlėje – kuo toliau į mišką, tuo daugiau grybų“, - sakė M. Matukaitis.

Automobiliui lūžo ne tik abu traversai, bet sulinko amortizatoriai, linko variklio pagalvės, mašina gavo kėbulo pažeidimų, kaip popieriaus lapas susilamdė išmetimo sistema.

„Corvette“ prisikėlė iš pelenų

„Yra Kaune toks amerikietiškų automobilių meistras, su kuriuo konsultavomės dėl šios mašinos priežiūros. Tai jis pasiūlė nuvežti jam tą automobilį, sakė, pasikrapštys. Ir didžiausiam mūsų džiaugsmui – sukrapštė viską į vieną vietą. Ir automobilis netgi patobulėjo. Kadangi „Corvettės“ stabdžiai iškeliavo ant BMW, tai jai iš GSR komandos pasiskolinome TCR stabdžius. O kadangi standartinė išmetimo sistema buvo suknežinta, tai teko įdėti šiek tiek garsesnę. Kai mūsų gerbėjai buvo nusivylę, kad „Vettė“ dirba taip tyliai, dabar galiu su džiaugsmu pranešti, kad 7 litrų V8 suriaumos taip, kad net Kaune iš Kačerginės bus girdėti“, - šypsodamasis pasakojo M. Matukaitis.

Su „Chevrolet Corvette Z06“ Mantas Matukaitis lėks „Time Attack“ važiavimuose PRO3000+ klasėje. Tikslas – aplenkti Ramūną Čapkauską su „Cupra TCR“. Kad ir kaip bebūtų keista, amerikietiškas automobilis nebijo posūkių ir juose jaučiasi gerai. Dabar, kai šiame etape „Vette“ bus apginkluota sportiniais stabdžiais tempas, kuris pirmosiose lenktynėse neprilygo TCR mašinai, dar pagreitės.

Važiavimai, lemsiantys čempiono titulus

Vis tik daugiausia bus tikimasi iš BMW M3 GTR. Jis „Dynami:t Energy“ atletui turi užtikrinti čempiono titulą Lietuvos „Time Attack“ čempionate. Prieš pat paskutinį etapą Mantas vos vienu tašku atsilieka nuo Aurimo Mištauto, tad čempionu jau šį šeštadienį taps tas, kas „Nemuno žiede“ įvažiuos greitesnį ratą.

Taip pat pasirodymas su BMW nulems tolimesnius Manto planus „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate. Šeštadienį vyks trečiasis etapas iš keturių. Pirmąjį laimėjo Mantas, antrajame sprogus varikliui išbarstė visus taškus ir praleido į pirmą poziciją tą patį Aurimą Mištautą, o pats nukrito į ketvirtą.

„Jeigu šiame etape nelaimiu, o jame laimės Aurimas, tai nebeliks šansų kovoti dėl čempiono titulo ir šį savaitgalį pabaigsiu savo sezoną. Jei laimėsiu – tada keliausiu į paskutinį etapą Estijoje kovoti dėl dar vienos pergalės“, - paaiškino Mantas Matukaitis, kuris savaitgalio lenktynėse turės tik du variantus – viskas arba nieko.

Sportininko meistrų komanda išsiaiškino galimas BMW variklių sprogimų priežastis ir bent jau po gaubtu pakeitė viską kas įmanoma naujomis detalėmis, kad variklis atlaikytų šias lenktynes.

„Padangų turime daugiau nei reikia. Buvome prisipirkę Palangai, bet neišnaudojome, tad visur lėksime naujomis padangomis ir „va bank“. Aš vėl noriu laimėti visur“, - savo planą paprastai išdėliojo „Dynami:t Energy“ atletas.

Lietuvos žiedinių lenktynių sezono uždarymas, paskutinysis „Ring Challenge“ etapas prasidės jau šį ketvirtadienį, 18 valandą Kauno rotušės aikštėje, kur paradui išsirikiuos aukščiausios „Dynami:t“ lygos sportininkai. Penktadienį veiksmas persikels jau į „Nemuno žiedą“, kur vyks sportininkų treniruotės ir kvalifikaciniai važiavimai, o šeštadienį – žūtbūtinės kovos dėl čempionų titulų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)