„Mes norim sukurti tokią treniruočių aikštelę, kokios, manau, nori visi, kas pamėgę šį sportą“, – kalbėjo šonaslydininkas Vygantas Rimkus, vienas iš „Majami Driftland“ įkūrėjų.

Iš pirmo žvilgsnio prieš akis esanti aikštelė gali atrodyti niekuo neypatinga, tačiau čia veikia tikra drifterių mokykla.

Mokykla, kurioje galima klysti

Pasivažinėjus po Lietuvą tikrai galima rasti aikštelių, panašių į „Majami Driftland“, tačiau yra vienas esminis skirtumas, padarantis esančią Marijampolėje išskirtine erdve. Drifteris dalinosi, kad šioje aikštelėje važiuojant galima ieškoti savo galimybių ribos ir klysti.

„Klaidos atveju tik nuverti kūgelį, kurį teisėjas pastato į vietą. Trasoje nėra jokių kliūčių, į kurias būtų galima sudaužyti savo bolidą“, – kalbėjo jis.

„Majami Driftland“ mokyklos įkūrėjų tikslas – auginti naujus šonaslydininkus, tad čia stengiamasi sukurti idealias sąlygas mokiniams. Padangų montavimo staklės, lygi aikštelės danga, teisėjai ir, svarbiausia, patyrę mokytojai. Štai, kas pasitinka būsimus ir esamus drifterius. Nereikėtų liūdėti tiems, kurie nori išmokti slysti šonu, tačiau neturi tinkamo automobilio – „Majami Driftland“ mokykla tokį gali išnuomoti, taip pat ir parūpinti šonaslydžio instruktorių.

Jokia paslaptis, kad „Majami Driftland“ mokykloje visus, norinčius išmokti drifto meno, pasitinka ir mielai patirtimi dalinasi tokie mokytojai, kaip Andrius Čibirka ir Benediktas Čirba, daugkartiniai Lietuvos ir Europos šonaslydžių čempionato prizininkai. Antanas Kyguolis, vienas iš „Majami Driftland“ mokyklos įkūrėjų, atskleidė, kad laukia ir pasaulinio lygio šonaslydžio mokytojų.

„Šiuo metu deruosi su vienu garsiausiu pasaulyje drifto treneriu, padedančiu tobulėti Jamesui Deanui, kad atvyktų į mūsų „Majami Driftland“ aikštelę ir čia pravestų mokymus. Beje, jis sutinka“, – sakė A. Kyguolis.

V. Rimkus atskleidė, kad drifto šonaslydininkų mokymai vyks tikrai aktyviai, nes tai leidžia daryti tikrai geros sąlygos.

„Pradedantiems yra sunku susitvarkyti su baime, kurią sukelia mažas plotas. Pradedantys slysti dažnai bijo, kad nuslys kažkur ne ten ir sudaužys automobilį. Čia baimės nėra, nes plotas tikrai labai didelis“, – kalbėjo jis.

"Majami Driftland" aikštelė. Igno Galaunės nuotr.

Ateityje – ne tik treniruotės

Paklausus kokie planai numatomi šiais metais, organizatoriai neslėpė, kad tai bus treniruočių metai. Kitąmet žadama daugiau naujienų.

„Šnekamės su Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF), kad čia galėtume padaryti keletą Lietuvos drifto čempionato etapų“, – pasakojo A. Kyguolis.

Be to, „Majami Driftland“ aikštelėje norima surengti keletą slalomo čempionato etapų bei treniruočių.

„Norisi, kad aikštele naudotųsi ne tik drifteriai, bet ir kiti. Tad renginių tikrai bus“, – garantavo A. Kyguolis, pridūręs, kad kol kas aikštelė skirta šonaslydininkams bus skirta ateinančius trejus metus.

Pašnekovai neslepia, kad aikštelėje reikia pakeisti keletą dalykų, tad ateityje nusimato minimalūs rekonstrukcijos darbai.

„Planuojame teritoriją uždengti tvoromis, pasistatyti biurą, padaryti svečiams nedideles tribūnas, antro aukšto terasą su skėčiais. Dalyviams įrengsime padangų montavimo stakles bei vietą nusiplauti mašinai“, – kalbėjo aikštelės įkūrėjai.

Svečias iš užsienio

Vos tik „Majami Driftland“ spėjo praverti vartus, netrukus sulaukė svečių iš užsienio. Čia savo jėgas atvyko išbandyti gerai žinomas drifteris Martinas Richardsas, kuris atstovauja „Driftworks“ komandai.

„Kiekvienas, kuris domisi šonaslydžio sportu, tikrai žino šią komandą. Martin Richards atvyko pasitreniruoti Europos drifto čempionato, Vokietijos etapui“, – įspūdžiais dalinosi A. Kyguolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)