„Rauna plaukus“, – taip šių metų Lietuvos šonaslydžio sezoną apibūdina L. Ramoška.

Šonaslydininkų sezonas prasidėjo balandį, „Autoplius.lt Drift Matsuri“ renginyje. Čia, sakė organizatorius, čempionato kovose varžytis dar nereikėjo, tačiau išjundinti po žiemos sustingiusius raumenis vietos buvo apstu.

„Pagalvojome, kam viską daryti lengvai? Todėl į renginį užsiregistravo daugiau nei 80 sportininkų, kai trasoje vos per vos tiek telpa“, – juokėsi organizatorius.

Sezonas įsibėgėjo su tikrai karštu renginiu „Liqui Moly Uphill Drift“. Jame, sako L. Ramoška, norėjosi kažko neįprasto, taip gimė sprendimas „Semi PRO“ lygos dalyvius nuginti į trasą, kuri jiems yra sunkiai įveikiama.

„Pirma diena buvo tragedija, kitą dieną visi pradėjo važiuoti. Jausmas toks, tarsi visi per naktį repetavo ir išmoko važiuoti. Stebuklas per vieną naktį – visus pastūmėme į tą pusę, kur jau seniai norėjome juos matyti“, – stebėjosi L. Ramoška.

Į antrą pusę sezonas persirito su Klaipėdoje vykusiu „Automotive.lt Drift Camp“. Čia savaitgalis buvo audringas, tačiau, prisipažįsta L. Ramoška, šį renginį jis gali vadinti vienu sunkiausiu savo karjeroje.

Nepaisant to, čia tikrai netrūko pačių įvairiausių nuotykių, ir, atviravo renginio organizatorius, čia jis dar kartą įsitikino tuo, kad net jeigu kažkas renginyje vėluoja, linksmybių stabdyti tikrai nereikia.

Kuršėnuose įvyko dar vienas „Automotive.lt Drift Camp“. Ir čia, pasakojo L. Ramoška, užsiregistravo daugiau nei 90 dalyvių.

„Jeigu seniau mes kviesdavome latvius, estus, baltarusius atvažiuoti, šįkart jie skambino, o mes sakėme, kad nebėra vietos“, – šypsojosi Lietuvos drifto čempionato organizatorius.

Rugpjūčio 24 dieną Kaune, „Nemuno žiedo“ trasoje, laukia „Smagresta Drift Finals“. Čia, aiškina renginio organizatorius, savo jėgas renginio dalyviai dar kartą galės išsibandyti vienoje sudėtingiausių trasų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją