Prisimenant pirmenybių istoriją, specialiai „GO-1 Revival GP“ lenktynėms buvo sugrąžinta senoji, klasikinė Plytinės kartodromo trasos konfiguracija, kuri pastaraisiais metais naudojama tik žiemą.

Kova dėl sekundės dalių

Varžybos prasidėjo nuo kvalifikacinių važiavimų, per kuriuos dalyviai išdžiovino paskutinius naktį iškritusio lietaus lašus ir išsidalijo startines pozicijas finalo lenktynėms. Geriausią rato įveikimo laiką kvalifikacijoje užfiksavo daugkartinis „GO-1“ nugalėtojas Vytautas Ščiuka, tik per plauką aplenkęs antroje vietoje likusią Martiną Andriulytę. Jis pasiekė 33,012 sek. rezultatą ir buvo greitesnis vos 7 tūkstantosiomis sekundės dalimis.

Pagal kvalifikacijos rezultatus dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes. B grupės važiavime nugalėjo Karolis Mumgaudis, antras finišo liniją kirto Rokas Bilevičius, o trečias – Romas Minikevičius. A grupėje pergalę šventė Marius Gabrijolavičius, antrąją vietą iškovojo Robertas Mažeikis, o trečiąją vietą užėmė Gvidas Aukštuolis.

Geriausiai kvalifikacijoje pasirodę sportininkai susirungė lenktynių TOP finale. V.Ščiuka užtikrintai išsiveržė į priekį iš karto po starto. Tuo tarpu jam už nugaros užvirė atkakli kova dėl likusių prizinių pozicijų.

Į antrąją vietą išsiveržė Aurimas Baltušis, o į trečiąją – Arūnas Milašauskas. 15 minučių trukusioms lenktynėms įpusėjus jie taip pat įsitvirtino savo pozicijose ir nebeužleido jų iki finišo.

Ketvirtoje vietoje finišavo Marius Kurnickas, apvažiavęs greičiausią ratą lenktynių metu, o penktas – Rimvydas Savickas, iki pat finišo gynęsis nuo šeštoje vietoje likusios M.Andriulytės.

Pirmos mėgėjų lenktynės

2001-2013 metais „Formulės-1“ tinklaraštininko Arūno Baratinsko organizuotas „GO-1“ kartingo turnyras buvo pirmasis šalyje, skirtas ne profesionaliems kartingo sportininkams. Jis padėjo pagrindus šiuolaikiniams mėgėjiškiems turnyrams ir daugybei entuziastų tapo pirmuoju laipteliu į profesionalų automobilių sportą.

„GO-1“ kartingo pirmenybės užgimė 2001-ųjų pabaigoje, kuomet keli aktyvūs „Formulės-1“ fanai, bendravę f-1.lt svetainės diskusijų forume, nutarė išmėginti savo jėgas kartingo trasoje.

Po kelių pasivažinėjimų supratome, kad reikia kažko rimtesnio, tad ėmėmės taisyklių kūrimo ir pirmenybių organizavimo.

Savo pirmenybių „Alma matter“ laikome Plytinės kartodromą, todėl būtent čia surengėme „Revival GP“ etapą, skirtą mūsų pirmenybėms prisiminti ir su senais draugais pabendrauti. Kartodromas ir jo vadovas Aleksejus Čerešniovyj „GO-1“ gyvavimo metu teikė didelę pagalbą, jis patikejo jaunų entuziastų piešiama vizija ir neapsiriko, – pasakojo A.Baratinskas. – Man pačiam sekmadienį buvo labai smagu pamatyti senus gerus draugus ir praleisti laiką kartu.

Žvelgiant į „GO-1“ istoriją, man, kaip organizatoriui, maloniausia žinoti, jog nemažai pirmenybių dalyvių vėliau pasirinko profesionalų autosportą ir jame rodo aukštus rezultatus, neretai lenkdami atitinkamų sporto šakų senbuvius.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją