Pasak kartingo sporto specialistų, Aukštadvario kartodromo konfigūracija yra viena „teisingiausių“ Lietuvoje. Ir automobilių sporto pedagogai, ir greičiausi Lietuvos sportininkai atkreipė dėmesį, kad Aukštadvario trasos posūkių konfigūracija yra techniška, važiuoti čia tikrai įdomu ir ganėtinai sudėtinga.

„BMW Lietuvos kartingo čempionatą“ organizuojanti Lietuvos kartingo federacija išskiria pagrindines kryptis, kurioms pastaraisiais metais skiriama daugiausiai dėmesio – tai orientacija į jaunuosius lenktynininkus bei Europines klases, o taip pat saugumas ir masiškumas. Dabar įvairių serijų varžybos sujungiamos į vieną didžiulį renginį, tad lenktynių savaitgaliais į trasas susirenka itin gausus sportininkų būrys. Aukščiausiai kotiruojamos čia yra šalies čempionato varžybos, kur sportininkai varžosi tarptautinius standartus atitinkančiose „Micro 60“, „Mini 60“, „OK“, „OK-Junior“ ir „KZ2“ kategorijose.

Gausus dalyvių būrys pirmą rugpjūčio šeštadienį susirinks ir į Aukštadvarį – be „BMW Lietuvos kartingo čempionato“ 4-iojo etapo varžybų Aukštadvario kartodrome vyks ir Lietuvos kartingo federacijos taurės, „ART Kart“ taurės, „Rotax Lithuania Challenge“ ir „Mėgėjų kartingo akademijos“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją