Komandos vadovas Saulius Bučinskas džiaugėsi, kad visus išsikeltus tikslus pavyko įgyvendinti su kaupu: komanda siekė bendroje įskaitoje pakliūti tarp 15 geriausiųjų, o savo automobilių klasėje finišuoti pirmiems.

Abi komandos džiaugiasi, kad važiavimas buvo kaip reta sklandus ir be didelių incidentų. Tiesa, vyrų komandai stresinių situacijų tikrai nestigo. Per treniruotę buvo problemų su pasikalbėjimo įranga, o likus 2 valandoms iki starto, prisipylus degalų, bakas ėmė juos leisti, todėl teko operatyviai spręsti nesklandumus.

Vyrams teko susidoroti ir su kitu iššūkiu – komandos narys, turėjęs budėti degalinėje, prieš pat startą susilaužė koją, todėl komandos vadovui teko pagalbos kreiptis į gerbėjus bei palaikytojus. Rastas pagalbininkas Mindaugas puikiai susidorojo su užduotimi ir komandos rezultatai nenukentėjo.

Komandos pilotai nepamirš ir streso akimirkų, lydėjusių trasoje: prieš pat jų automobilį įvyko net kelios avarinės situacijos, kurių metu dužo automobiliai, ir tik profesionalumas bei šaltas protas padėjo sėkmingai išvengti nepalankių įvykių posūkių.

Bendra atmosfera lenktynėse buvo tikrai gera. Nuožmūs varžovai trasoje už jos ribų bičiuliškai kalbėjosi, dalinosi įspūdžiais ir patirtimis. „Citus“ vyrai itin dėkingi kolegoms Dariui ir Lukui iš „PGM technika racing“, kurie patys šiose varžybose nestartavo, tačiau nešykštėjo patarimų ir itin padėjo kurti tinkamą komandos strategiją.

Patarimais dalijosi ir komandos nariai tarpusavyje – ištvermės lenktynėse debiutuojančiam Klaudui Bučinskui jaudulys kojos nepakišo, o vertingų patarimų davė labiau tokio pobūdžio varžybose patyrę komandos draugai Remigijus Devainis ir Kristijonas Pelanis. Vyrai kolegai patarė išlaikyti racionalumą, komunikuoti su komanda ir „nesidraskyti“, kai to visai nereikia. Klaudas pasakoja, kad prieš antrą važiavimą jautėsi itin komfortiškai – kaip simuliatoriaus, kuriame treniruojasi, trasoje.

Paklausti, kas varžybose svarbiausia, komandos vyrai įvardijo tinkamą strategiją, „šaltą protą“, koncentraciją ir komunikaciją tarpusavyje. Be to, daug lemia ir techninės komandos pasiruošimas. Šįkart ir automobiliai, ir komandos technikai tikrai nenuvylė abiejų komandų. Moterų sėkmės formulė – olimpinė ramybė, profesionalumas ir besąlygiškas pasitikėjimas komandos nariais.

Ne paslaptis, kad sėkmė tokiose varžybose dažnai pakrauna dar didesniu azartu bei troškimu siekti tolimesnių pergalių. Kalbėdami apie ateities planus, vyrai buvo santūrūs ir nenorėjo daug atvirauti – laukia komandos susitikimas, kur bus aptarti rezultatai ir laukiantys iššūkiai, nes tobulėti tikrai dar yra, kur.

Merginos teigė, jog azartas ir užsidegimas šviečia visų jų komandos narių akyse ir trečia vieta kitais metais dalyvių nebetenkintų. „Citus“ moterų komanda pasvajoja net apie važiavimą pagrindinėse „1006 km lenktynėse“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją