Trečiasis komandos automobilis – „Mazda RX-8“. BMW M3 ir „Chevrolet Corvette Z06“ modeliais sportininkai lenktyniaus, o „Mazdą“ viso savaitgalio metu žiūrovų zonoje galės išbandyti kiekvienas sirgalius. Tiesa, automobilis iš vietos taip ir nepajudės, nes viduje – virtualios realybės lenktynių simuliatorius.

Tai pirmasis tokio pobūdžio simuliatorius Lietuvoje. Jis yra visiškai integruotas į automobilį. Vairuotojas atsisėda į tikrą sportinę sėdynę, į rankas čiumpa tikrą sportinį vairą, pėdas atremia į tikrus sportinius pedalus, pavarų perjungimo ir rankinio stabdžio svirtys – taip pat realios. Ant galvos jam uždedami virtualios realybės akiniai ir žmogus pasineria į tikrą lenktynių pasaulį.

„Šiame simuliatoriuje naudojame modernią „Fanatec“ įrangą, kuri vairuotojui perduoda itin tikslą informaciją, kaip veikia mašina. Kaip tikrame automobilyje. Ir jis sėda į tikrą automobilį, užsideda virtualios realybės akinius ir lenktyniauja. Įspūdžiams užaštrinti viduje sumontuota 12-ok kolonėlių erdvinio garso sistema, tad bandantiems šią mašiną atkuriamas ne tik vaizdas ir pojūčiai, bet ir itin tikroviškas garsas“, – pasakojo šį simuliatorių į Lietuvą iš Tenerifės atsivežęs „virtualracing.lt“ atstovas Jonas.

Trečiasis „Dynami:t Energy“ automobilis visą savaitgalį stovės „Aurum 1006km“ lenktynių pramogų miestelyje ir bus prieinamas visiems norintiems. Entuziastai galės išbandyti tokius pačius automobilius, kokiais lenktyniauja komanda bet kurioje pasaulio trasoje. Važiavimui bus naudojama naujausia žaidimo „Project Cars“ versija.

„Ne paslaptis, kad automobilių sportas yra brangus užsiėmimas ir jis bent jau Lietuvos rinkoje lenktyniaujantiems neneša jokių dividendų. Ir lenktyniauti gali toli gražu ne kiekvienas. Paskutiniais metais stipriai į priekį žengusios virtualių lenktynių technologijos taip priartino žaidimus prie realybės, kad iš tiesų važiuodamas virtualioje trasoje gali pasijusti it tikras lenktynininkas. Labai džiaugiamės, kad su šiais partneriais galime pasiūlyti tą lenktynių skonį pajusti ir jų gerbėjams“, – sakė „Dynami:t Energy“ komandos lenktynininkas Mantas Matukaitis.

„Mazda RX-8“ simuliatorius nėra įprastas arkadinis lenktynių žaidimas. Jis entuziastams leis ne tik pasijusti lenktynininkais, bet ir parodys visus aštriausius šios virtuvės prieskonius: vairuoti sportinius automobilius greitai toli gražu nėra paprasta, jame galioja visi fizikos dėsniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją