Iš Meino valstijos kilęs Tyler nėra svetimas ralio pasaulyje – jis užaugo prie vieno iš „New England Forest Rally“ greičio ruožų ir daugelį metų aktyviai dalyvauja šiame etape kaip žiūrovas. Pastarasis ralis yra šeštasis šio JAV ralio čempionato sezono etapas. Beje, jo data beveik sutampa su Elektrėnų raliu – jis startuos dar po savaitės.

Virtualaus ralio finiše po amerikiečio išsirikiavo kiti įprastai rikiuotės priekyje matomi dalyviai. Pradedant antrąja, tris vietas iš eilės pasidalino kaimyninės Lenkijos atstovai. Antras liko visą laiką nugalėtojui ant kulnų atkakliai mynęs, tačiau šįkart jo nepavijęs lenkas Jurek Bogdanowicz. Jo deficitas po beveik 102 km greičio ruožų tesudarė viso labo 5 sekundes. Kiek tolėliau atitinkamai trečią ir ketvirtą vietas užėmė jo tautiečiai Adrian Sadowski bei Tomek Wach. Penktasis ir greičiausias iš lietuvių buvo Arnas Kerbelys.

Tarp dviem ratais varomais automobiliais dalyvavusiųjų atkakli bei graži kova buvo užvirusi tarp dviejų suomių: Jyrki Niemela bei Janne Laahanen. Ilgą laiką pirmavo pastarasis, tačiau tryliktame greičio ruože padarė klaidą ir buvo priverstas pasitraukti dėl patirtos avarijos. Antras vienos varomos ašies automobilių įskaitoje liko Michal Strejt iš Čekijos, o trečias – lenkas Tomasz Moskala.

„Skuba e-LARČ“ ketvirtąjį etapą pradėjo 80 dalyvių iš 16 valstybių, o po šešiolikos greičio ruožų finišą pavyko pasiekti trisdešimt trims. Tarp ralį sėkmingai įveikusių dalyvių buvo ir tikrame Lietuvos automobilių ralio čempionate dalyvaujantys Vladas Jurkevičius bei Aras Kalėda.

Su virtualiu Elektrėnų raliu baigėsi ir pakankamai intensyvus laikotarpis, kurio metu vieno mėnesio laikotarpiu įvyko net trys etapai, atitinkantys LARČ etapus. Artimiausias virtualių ralio pirmenybių etapas laukia po trijų savaičių – jis bus skirtas rugpjūtį vyksiančiam Rokiškio raliui ir startuos likus savaitei iki šio.

„Skuba e-LARČ“ yra oficialus virtualaus sporto čempionatas, įtrauktas į Lietuvos automobilių sporto federacijos oficialių čempionatų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją