Nors slalomo diena buvo paženklinta net trimis septynetais, tačiau gero oro dalyviams tai neišpranašavo. Birutės gatvėje esančios aikštelės danga nuolat kito, nes oro sąlygos buvo labai permainingos. Vieną akimirką oras buvo geras, o kitą – lietus pylė kaip iš kibiro, todėl dalyviai turėjo būti itin atsargūs, pasirinkti tinkamą greitį ir strategiją.

Kiekvienas jų turėjo po keturis važiavimus, iš kurių trys buvo įskaitiniai.

Šis etapas nepasižymėjo dalyvių gausa, nes dieną prieš tai Alytuje vyko mini ralio čempionato varžybos, o tą patį sekmadienį – Klaipėdoje taip pat buvo rengiamos slalomo varžybos. Be to, tikriausiai ir oras, ir atostogų metas taip pat prisidėjo prie mažesnio dalyvių kiekio. Tačiau buvo ir tokių, kurie į varžybas važiavo didžiulį kiekį kilometrų bei kelionę į jas pradėjo itin anksti.

Varžybų organizatoriai išdalino daugiau nei 20 startinių numerių, o dalyviai susirungė penkiose klasėse.

Moterų įskaitoje prie starto linijos stojo dvi dalyvės: Olga Židovlenkova su keturiais ratais varomu „Audi TT“ ir Gabrielė Aleksynaitė su „Honda CRX“. Pastaroji ir šventė pergalę, pranokusi savo varžovę šiek tiek daugiau nei 30 sekundžių.

Priekiniais ratais varomų automobilių įskaitoje dalyvavo penki lenktynininkai. Pirmas čia buvo Artūras Kupčius, beveik 21 sekunde aplenkęs Gabrielę Aleksynaitę. Trečią vietą užėmė Haroldas Jotautas, atsilikęs 1 min. 20 sek.

Galu varomų automobilių buvo keturi, o pirmą vietą užėmė Darius Sukackas, 23 sekundėmis aplenkęs Darių Kutavičių. Trečias liko Paulius Skarbalius, pralošęs dar 32 sekundes.

Keturi dalyviai buvo ir AWD klasėje, kurioje pergalę šventė Arlandas Padleckis, beveik 14 sekundžių pranokęs Arūną Vitkevičių, nuo kurio 2.81 sek. atsiliko ir trečią vietą užėmė Algirdas Padleckis.

Laisvoje įskaitoje susirungė šeši dalyviai. Pirmąją vietą užėmė Artūras Kupčius, kuris 18 sek. aplenkė Darių Kutavičių. Trečias finišavo Darius Sukackas, pralošęs dar beveik 4 sekundes.

Ketvirtasis, priešpaskutinis, šios serijos etapas įvyks rugpjūčio 31 dieną Plungėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją