Pirmoji Pasaulio ralio-kroso čempionato diena Švedijoje lietuviui Rokui Baciuškai pasibaigė ne itin džiugiomis naujienomis. Po pirmųjų dviejų kvalifikacinių važiavimų, susumavus jų rezultatus, lenktynininkas iš Tauragės buvo pirmasis už brūkšnio, kuris nepatenka į „WorldRX‘ šeštojo etapo pusfinalį.

Lenktynininką guodė tai, kad dar ne viskas prarasta, nes liko 3 ir 4 kvalifikacijos. Tačiau antrąją dieną Holjes miestelyje įsikūrusi ralio-kroso trasa dalyvių nelepino geromis sąlygomis. Trasoje buvo labai slidu bei nebuvo gero sukibimo.

Nepaisant to, „GCK Academy“ komandai atstovaujantis Rokas Baciuška išvengė incidentų ir savo važiavimą baigęs trečias kvalifikacijoje buvo 10-as. Tai leido jaunam sportininkui iš tryliktos vietos keturiomis pozicijomis šoktelėti į viršų ir užimti 9 vietą bendroje dalyvių rikiuotėje.

Paskutinėje ketvirtojoje kvalifikacijoje „Supercar“ klasės dalyviams teko spręsti galvosūkį su kokiomis padangomis startuoti. Mat, tam tikra trasos dalis buvo sausa, kita – šlapia.

Lietuvis, „GCK Academy“ komandos narys, rinkosi sausai dangai skirtas padangas ir dėl geriausių pozicijų turnyrinėje lentelėje teko kovoti ketvirtame paskutinės kvalifikacijos važiavime. Joje R. Baciuška parodė antrą geriausią laiką. O jo važiavimą laimėjos švedas Sebastianas Erikssonas.

Bendroje ketvirtos kvalifikacijos dalyvių lentelėje lietuvis buvo 7-as, o susumavus visų keturių kvalifikacijos rezultatus, R. Baciuška užėmė 8 vietą ir iškovojo kelialapį į pusfinalį Pasaulio ralio-kroso čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją