Kvalifikacijoje geriausiai pasirodė airis Jack Shanahan surinkęs 98 taškus iš 100 galimų. Pernai metų čempionas James Deane liko antras, čempionato lyderis Duane Mckeever – aštuntas.

Sėkmingai kvalifikacijos barjerą įveikė ir abu Lietuvą atstovaujantys sportininkai. Benediktas Čirba su 88 taškais liko vienuoliktas, o Andriaus Vasiliausko pasirodymą teisėjai įvertino 79 taškais, kurie kauniečiui garantavo 21-ą vietą.

Šiose varžybose žiūrovai galėjo dar kartą įsitikinti kodėl šonaslydis yra laikomas vienu konkurencingiausiu ir mažiausiai nuspėjamu automobilių sportu pasaulyje. Jau pirmame porinių važiavimų etape kvalifikacijos nugalėtojas J. Shanahan suklydo lėtėjimo zonoje ir turėjo pripažinti vos 38 vietą metinėje įskaitoje užimančio vengro Norberto Zamecz pranašumą.

Top 32 kovoje A. Vasiliauskas neprilygo Jacko broliui Conorui ir baigė pasirodymą trečiame Europos šonaslydžio etape. Vis tik B. Čirba kovojo su Mikkel Overgaard. Pirmojo važiavimo metu danas padarė kritinę klaidą ir Benediktas pateko tarp 16 geriausiųjų.

Visgi siurprizai čia nesibaigė. Top 16 kovose čempionato lyderis D. Mckeever nusileido lenkui Pavel Trela, dėl sulūžusios išmetimo sistemos teisėjai diskvalifikavo A. Vasiliauską eliminavusį C. Shanahan. Šiame etape B. Čirba susitiko su Grzegorz Hypki, kuris pernai metų įskaitoje užėmė trečią vietą.

Lenkas kvalifikacijoje užėmė aukštesnę vietą, tad pirmojo važiavimo metu Benediktas važiavo iš paskos. Deja viltys patekti tarp aštuonių geriausių dužo paskutiniame trasos posūkyje – lietuvis galiniu bamperiu kliudė trasos atitvarus, apsisuko ir priekine automobilio dalimi trenkėsi į smūgį sugeriančias padangas. Trečios serijos BMW neteko priekinio ir galinio buferių bei buvo stipriai pažeista priekinių ratų geometrija.

Europos šonaslydžio čempionate lietuviai kyla pozicijomis aukštyn

Nors dažniausiai po tokių kontaktų automobiliai trasą palieka ant tralo, tačiau B. Čirba grįžo į trasą. Aidint garsiems publikos aplodismentams B. Čirba atliko puikų važiavimą, tačiau Lenkijos sportininkas nesuklydo ir pateko tarp aštuonių geriausių.

Trečiame Europos šonaslydžio etape nugalėjo Pawel Borkowski, antras liko Piotr Wiecek, trečias G. Hypki.

Čempionate pirmauja D. Mckeever, J. Deane – antras. Tuo tarpu dėl trečiosios vietos užvirė karšta kova. J. Shanahan po trijų etapų yra surinkęs 151 tašką, Juha Rintanen ir G. Hypki turi po 141. B. Čirba nuo jų atsilieka vos tašku ir įpusėjus čempionatui užimą aukštą šeštą vietą. A. Vasiliauskas su 74 – devynioliktas.

Nacionalinėje įskaitoje Lietuva pakilo į trečią vietą. Pirmauja Airija, antri – lenkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją