Nors starto rikiuotėje ir pasirodė, atrodytų, nedidelis dalyvių skaičius – septyni TCR tipo automobiliai, šioje vietoje skaičius atrodė ganėtinai nesvarbus. Automobilių panašumai ir puikūs lenktynininkų vairavimo įgūdžiai užpildė visą Estijos trasą kovomis ir įtampa, kuri buvo juntama nuo pat kvalifikacijos. Pastarosios metu geriausią laiką pademonstravo jauniausias šios lenktynių serijos dalyvis, 18-metis lietuvis Julius Adomavičius. Jis trečiame „TCR Baltic“ etape dalyvavo paskolintu „GSR Motorsport“ komandos automobiliu „VW Golf GTI TCR“ ir jau per kvalifikaciją parodė savo stiprius ketinimus laimėti lenktynes. Jam pirmąją starto rikiuotės poziciją užtikrino puikus rato įveikimo laikas: 1:19.754 minutės. Tiesa, lenktynių metu tempas dar pagerėjo ir vienas kitą vejantys sportininkai demonstravo kvapą gniaužiančius greičius.

Lenktynėse vyko net kelios kovos: viena, žinoma, dėl pirmosios vietos tarp Juliaus Adomavičiaus ir „Botniaring“ trasoje prieš porą savaičių pergalę nuskynusio Džiugo Tovilavičiaus su „VW Golf GTI TCR“ bei Ramūno Čapkausko ir jo pasiskolinto „Hyundai i30 N“. Šiam sportininkui buvo itin svarbu išsaugoti pirmąją vietą absoliučioje sezono klasifikacijoje. Iki trečiojo etapo Estijoje, R.Čapkauskas buvo išsivežęs į priekį vos keliais taškais.

Pirmųjų lenktynių metu, įnirtinga kova vyko tarp J. Adomavičiaus ir D. Tovilavičiaus. Nors Džiugas nuolat siekė rasti galimybę ir aplenkti jaunąjį konkurentą, šis stengėsi tam nesudaryti nei menkiausios progos. Lenktynių metu Julius dar pagreitėjo ir ratą trasoje įveikė vos per 1:18.887 minutės. Ramūnas Čapkauskas nuolat stengėsi ne tik pavykti šiuos du sportininkus, bet ir išsaugoti turimą trečią vietą. Pačioje lenktynių pradžioje, puikiai kvalifikacijoje pasirodęs Kęstutis Stasionis ir Estijos sportininkas Peeter Peek susidūrė ir šis incidentas Kęstučiui kainavo 10 sekundžių baudą. Lyg to būtų maža, 14-ame rate sportininko automobilis išslydo iš trasos ir į ją pargrįžęs, visiškai sustojo. Tačiau iki antrųjų lenktynių sportininko komanda sugebėjo automobilį sutvarkyti ir Kęstučio bei jo „TCR“ tandemas tęsė kovą iki galo, finišo liniją kirsdamas būdamas trečias.

Tuo tarpu, puikų tempą pirmose lenktynėse demonstravęs Julius Adomavičius ir antrose lenktynėse startavo iš pirmosios pozicijos, Džiugas Tovilavičius – iš antrosios, o Ramūnas Čapkauskas – įš trečios. Taigi, visi šių metų sezono lyderiai ir vėl stojo kovai. Nors antrųjų lenktynių tempas ir atrodė lėtesnis, nei kovų, nei intrigos čia netrūko iki pat galo.

Julius vis stengėsi išlaikyti pirmąją vietą, o Džiugas – ją pasisavinti. Šie sportininkai važiavo nuolat kovodami tarpusavyje, kiek atitrūkę nuo kitų dalyvių. Deja, likus trims ratams iki finišo, Julius su „VW Golf GTI TCR“ išslydo už trasos ribų, automobilio pusašis nusisuko ir jis toliau kovos tęsti nebegalėjo. Tuo tarpu, Džiugas Tovilavičius laimėto tiek antrąsias lenktynes, tiek iškovojo pergalę šiame etape. Antrasis finišo liniją kirto Ramūnas Čapkauskas, o trečiasis – Kęstutis Stasionis.

Susumavus abiejų važiavimų laikus, pirmoji vieta etape ir sezono klasifikacijoje priklauso Džiugui Tovilavičiui po šių lenktynių turinčiam 108 taškus, antrąją vietą užsitikrino Ramūnas Čapkauskas, bendroje sezono klasifikacijoje turintis 99 taškus, o trečioji vieta etape ir, kol kas, sezono įskaitoje – Juliui Adomavičiui, turinčiam 93 taškus. Panašu, kad tikrieji pirmojo oficialaus „TCR Baltic“ sezono nugalėtojai paaiškės tik paskutinių varžybų metu.

Ketvirtasis etapas vyks Rygos „Bikernieki“ trasoje renginio „Riga Summer Race“ metu jau vasaros pabaigoje, o paskutinysis dar už mėnesio, rugsėjį, toje pačioje Estijos trasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją