„Ring Challenge“ organizatoriai, šiemet perėmę aukščiausios lygos „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato varžybų organizavimą, šiemet surengs net ketverias lenktynes Kačerginėje. Du grandiozinius renginius su visų lygų varžybomis, kurių vienas gegužės 18 dieną atidarė lenktynių sezoną, o kitas rugsėjo 7 dieną jį uždarys. Ir du kuklesnius renginius mėgėjams, kepamus pagal pernai pasiteisinusį receptą, sukūrusį jaukią ir atvirą aplinką automobilių sporto bendruomenei ir jai prijaučiantiems fanams. Pirmasis kylančių lenktynių žvaigždžių renginys –šeštadienį „Nemuno žiede“.

„Praėjusiais metais organizuodami mėgėjų lenktynes džiaugėmės komplimentais, kad pavyko atgaivinti tą pradinę jaukią „Fast Lap“ lenktynių atmosferą, kokia buvo dar prieš toms lenktynėms tampant tokiomis didelėmis. Šiemet taip jau nutiko, kad patys pradėjome organizuoti Lietuvos čempionato kovas. Vis tik negalėjome palikti mėgėjų likimo valiai. Tad tęsiame savo tradicijas ir rengiame renginius tiek dalyviams, kur pradedantieji galės semtis patirties iš profesionalų, tiek žiūrovams, kurie galės pabendrauti su lenktynininkais ir gauti atsakymus į klausimus apie norą sportuoti“, – sakė renginio organizatorė Ugnė Rukšėnaitė.

Vis tik didžiausio dėmesio sulauks vidurdienį startuosiančios „Liqui Moly“ Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių čempionato varžybos. Visos klasės bus suskirstytos į du važiavimus. Viename važiuos R1600 ir R2000 klasių dalyviai, kitame – R3000 ir R3000+ įskaitose važiuosiantys sportininkai. Prie starto linijos iš visos stos net 27 automobiliai. Antrųjų važiavimų metu starto tvarka bus apversta aukštyn kojomis pagal iškovotas pozicijas, kad lenktynės taptų dar įdomesnės.

Lenktyniaus esami ir būsimi čempionai

Šis „Ring Challenge“ renginys „Kylančių žvaigždių lyga“ vadinamas ne veltui. Nuo šių lenktynių, C lygos važiavimų savo karjerą pradeda būsimos automobilių sporto žvaigždės, žiūrovai čia galės pirmą kartą pamatyti būsimus Lietuvos, galbūt net ir užsienio lenktynių čempionus.

Pirmą kartą prie tikro lenktyninio automobilio vairo sės vos prieš savaitę „Dream 2 Drive“ Lietuvos virtualių lenktynių čempiono titulą nugalėjęs Tauras Gudinavičius. Jo prizas – vieta profesionalioje „Tauras Racing“ lenktynių komandoje, visa reikalinga ekipuotė lenktynininko karjerai.

„Ring Challenge“ T. Gudinavičius pirmąją savo patirtį įgys „Time Attack“ lenktynės. O štai pirmasis Lietuvos virtualių lenktynių čempionas Martynas Sidunovas su tuo pačiu „Volkswagen Sciroco GT24“ jau varžysis „Liqui Moly“ čempionato lenktynėse.

Martyno tiesioginis konkurentas R3000+ klasėje taip pat ne iš kelmo spirtas Titas Čapkauskas. Bene daugiausiai patirties turinčio Lietuvos lenktynininko Ramūno Čapkausko sūnus taip pat seka tėvo pėdomis ir pradeda lenktynininko karjerą.

Šios lygos lenktynėse dažnai sutinkamas ir Dovidas Najus. 16-metis vaikinas prie sportinio automobilio vairo sėda jau nuo 6 metų, tad turi sukaupęs daugiau patirties nei kai kurie kiti aukščiausioje „Dynami:t“ lygoje važiuojantys sportininkai. Tėčio padedamas Dovidas važiuoja silpnais, ir klasėje dažniausiai mažai konkurencingais automobiliais, tačiau gerai vairavimo techniką įvaldęs jaunuolis net ir su jais sugeba pasiekti gerų rezultatų.

„Šiame „Ring Challenge“ etape tikslai bus lygiai tokie patys kaip ir anksčiau kiekvienose kitose lenktynėse – prizinės vietos. Visada to siekiu automobilių sporte. Noriu laimėti, noriu surinkti rėmėjų ir tęsti karjerą vis aukštesniuose lygiuose“, – nevyniojo žodžių į vatą D. Najus.

Jėgas žiede išbandys ir ralistai

Žiedo lenktynės domina ir ralio lenktynininus. Visą čempionatą važiuoti planuoja žymiausias Lietuvos ralio „nulis“, visada važiuojantis priekyje greičiausių lenktynininkų Paulius Novakas. Jis „Liqui Moly“ čempionate važiuoja tuo pačiu „Subaru Impreza“ automobiliu, kurio važiuoja ir ralyje.

Startuoti taip pat pasiryžo ir Aurimas Eidžiūnas, ralio trasose skriejantis su mėlynu „Lada“ penktuku. „Ring Challenge“ jis taip pat važiuos su „Žiguliu“. Tiesa, ne tuo pačiu kaip ralyje. Su legendiniu Dovilo Čiutelės „Lada 2104“ ir „Ford Mustang“ hibridu.

Be žiedinių sprinto lenktynių šeštadienį Kačerginėje vyks ir Lietuvos „Time Attack“ čempionato etapas, kuriame startuos 120 automobilių. O jau ten kaip įmanoma greičiau ratą įveikti stengsis ne tik mėgėjai, bet ir taškus skaičiuojantys profesionalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją